Apstraktne slike umjetnice Ann-Kathrin Knupfer želimo u svojim interijerima
Apstraktne slike umjetnice Ann-Kathrin Knupfer želimo u svojim interijerima

Apstraktne slike umjetnice Ann-Kathrin
Knupfer želimo u svojim interijerima

Ann-Kathrin Knupfer umjetnica je iz Heidelberga u Njemačkoj koja radi fantastične apstraktne slike koje možemo bez problema vidjeti u našim interijerima. Odlikuju ih pastelne boje i apstraktni oblici na platnu ekspresionističkog izričaja. 

Slike Ann-Kathrin Knupfer

Ann-Kathrin svoje slike redovito smješta u minimalističke interijere, a raspon ljubitelja njenih slika poprilično je velik od privatnih osoba do raznih agencija i velikih interijera. Ono što ih čini prepoznatljivima je igra boja, gotovo nonšalantna, a opet toliko precizna. Njena platna dolaze u različitim veličinama, a scope boja koji se kreće od nježnih pastelnih pa do kričavih i upečatljivih stvara savršen sklad i harmoniju. Rijetko koji takav ekspresionistički kaos može ostaviti miran i pozitivan efekt na oko promatrača kao što su ovi radovi. 

Apstrakcija kao odraz unutarnjeg stanja 

Apstraktna umjetnost je smjer u modernoj likovnoj umjetnosti s početka 20. st.; teži čistoj ekspresiji oblika, linija i boja i tematskoj neodređenosti. Od svih stilova moderne umjetnosti, apstrakcija je izazvala najviše otpora kod publike. Dok je svijet još uvijek bio zaokupljen materijalnom egzistencijom i nije imao ni vremena, niti je vidio smisla, za istraživanje čistog duha i emocija, avangardni umjetnici su svojom vidovitošću, nalik znanstvenim vizijama budućnosti (koje su se kasnije pokazale ispravnim), išli ispred publike. Umjetnici se približavaju motivu želeći oslikati njenu bit, a produkt toga su slike kao da su slikane “iznutra”. U tom pokušaju umjetnik se udaljava od predmetnih motiva i ostaju mu samo čiste likovne vrijednosti (linija, boja, obris, kompozicija, itd.). Slika je postala pokazatelj unutarnjeg stanja duha i duše i ne “predstavlja” ništa (ne teži tome da izigrava bilo što iz opipljiva svijeta). 

Učitati još
Zatvori