5 tattoo trendova koji će vladati u 2024.
5 tattoo trendova koji će vladati u 2024.

5 tattoo trendova koji će vladati u 2024.

Iako snažno vjerujemo da je tetoviranje stvar autentičnosti, ipak se mnogi odlučuju i u ovoj aktivnosti slijediti trendove. I u tome nema ništa loše. Neki trendovi i stilovi u ovoj umjetnosti su konstanta, a neki se mijenjaju ovisno o “kulturi” koja je glavna na sceni. Pa smo tako posljednjih godina svjedočili povratku estetike dvijetisućitih – koja je mnogima, barem kada je riječ o tetovažama, dizala kosu na glavi. Pojavila se i estetika ružnog, u modu je ušao i jednostavan, “zatvorski način” stick and poke, a nagledali smo se portreta i portreta, koji su vjerojatno trebali ostati samo na papiru.

2024. nosi neke nove/stare trendove u omiljenom “pikanju” kože pa ako ste zainteresirani, ovo vrijeme sada vam je idealno za nabavu nove tetovaže.

5 tattoo trendova u 2024.

U posljednjih nekoliko godina, svijet tetoviranja doživio je eksploziju kreativnosti i inovacija, gdje su se tradicionalni obrasci pomiješali s suvremenim stilovima, stvarajući široki spektar novih trendova. Od jednostavnih crta do kompleksnih murala, tetovaže su postale izraz individualnosti, priče i osobne estetike. Evo što ćemo gledati na koži u godini ispred nas.

Mikro tetovaže

Kao i prethodnih godina, mikro tetovaže ne izlaze iz mode i savršene su za one koji tek ulaze u svijet tetoviranja. Ako niste sigurni koju biste tetovažu stavili i na koju poziciju, mikro tetovaže uvelike će vam olakšati jer ih vrlo lako možete prekriti odjećom. O njima smo dosta pisali ovdje.

Memphis uzorak

Nostalgija za osamdesetima i devedesetima očito ne prestaje i u godini pred nama, pa su boje, uzorci i motivi popularni za to doba, popularni i danas. Osim na odjeći, očito ćemo ih nositi i u obliku tetovaža.

Kombinacija realizma i dvodimenzionalnih tetovaža

Kako je onima koji tetovaže shvaćaju ozbiljno uvijek izazov pronaći one “kakve još nisu vidjeli”, izrodio se trend koji kombinira dva popularna stila. Realizam i onaj jednostavan, dvodimenzionalan crtež u maniri dječjeg. Kada iskombinirate ta dva stila dobivate, zanimljivu i definitivno autentičnu kreaciju.

Sticker sleeve

Posljednjih nekoliko godina, mikro tetovaže postigle su neočekivani cilj kod onih koji su ih na jedno mjesto odlučiti staviti puno – pa sada izgledaju kao jedna velika cjelina. Sticker sleeve možemo vidjeti na rukama mnogih danas popularnih glazbenica i umjetnica, a često izgledaju stvarno super.

Trajni nakit

Zašto svaki dan birati nakit koji ćete nositi kad si ga jednostavno možete istetovirati? Ok, razumijemo zašto to nekome zvuči kao noćna mora, ali isto tako razumijemo da može izgledati fora. Ovisno o stilu, može izgledati doista efektno.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori