Prošetali smo Hrvatskom i donosimo pregled najzanimljivijih događanja u tjednu pred nama

Prošetali smo Hrvatskom i donosimo pregled najzanimljivijih događanja u tjednu pred nama

Sredina je osmog mjeseca, i ma koliko nam se to činilo čudno ljeto se polako bliži kraju. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju brojna su događanja (pogotovo ona u zatvorenim prostorima) reducirana ili odgođena. Ipak mnogo je onih koja se odvijaju u skladu sa svim uputama Nacionalnog stožera. Mi smo izdvojili ona najzanimljivija u tjednu pred nama.

Program Sunčane strane Prisavlja u kolovozu

HRT-ova “Sunčana strana Prisavlja” od 16. do 19. kolovoza nastavlja sa svojim ljetnim programom te najavljuje goste. Večeras u 21 sat, sviraju Lili Gee, autorski projekt Lidije Graovac (Soul Fingers) i Miroslava Odaka, te velikogoričko/zagrebački indie pop rock bend Mel Camino. Sutra u 21 sat nastupaju Turisti i Marko Rudelić. Koncerti će se emitirati i na Trećem programu HTV-a. Ulaz je kao i do sada besplatan, a publika se treba prijaviti na e-adresu: suncana.strana@hrt.hr.

Premijerna izvedba plesne predstave ‘Zagrljaj’ u dubrovačkim Lazaretima

Plesna predstava ‘Zagrljaj’ koreografkinje Meleat Fredriksson, u produkciji Centra za izvedbene umjetnosti Vitlycke iz Švedske, premijerno će, u sklopu projekta ‘Future Epics’ biti izvedena u ponedjeljak, 17. kolovoza, u 21,30 sati, u Lazaretima. Ulaznice za ovu plesnu predstavu još uvijek su dostupne preko festivalskih mrežnih stranica ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

EPK: Otvorenje skupne izložbe ‘Usijano more’

U zgradi Exporta na Delti u četvrtak, 20. kolovoza, otvara se središnja izložba programa Dopolavoro, projekta Rijeka 2020 – EPK naziva ‘Usijano more’. S naglaskom na nevidljive ekonomije i nove oblike rada povezane s morem, njemačka kustosica Inke Arns okupila je radove petnaest autora svjetskoga glasa koji se bave neobičnim i radikalnim pojavama. Od čudnih internetskih trgovina do carstava amaterske pornografije i drugih “zlatnih obala” – ukratko: izložba obuhvaća more rada. Izložbu koju Drugo more organizira u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien, moguće je posjetiti do 13. rujna svakim danom od 17 do 21 sat. Od 14. rujna do 31. listopada izložba će biti otvorena svakim danom od 11 do 21 sat.

Šesti Međunarodni blues kamp Lonjsko polje

Šesti Blues kamp, koji će se od 21. do 23. kolovoza održati u Čigoču, europskom selu roda, na jedinstveni će način povezati glazbu, prirodu Parka prirode Lonjsko polje te kulturnu i povijesnu baštinu. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji u Hrvatskoj i Europi, koja će povezati mlade glazbenike i domaće već afirmirane, vodeće glazbenike kao mentore i predavače. Iako zbog koronakrize kamp ove godine neće imati međunarodno obilježje, izuzev gostiju iz BiH, svojim će radionicama i koncertima obogatiti kulturnu i turističku ponudu na području Lonjskog polja.

Stjepan Jimmy Stanić na 24. Cest is d Bestu

Legendarni Stjepan Jimmy Stanić ove će godine koncertom na Zrinjevcu glazbeno i s puno duha otvoriti 24. Cest is d Best! Jedinstven i neponovljiv nastup Jimmyja i Barbare u pratnji ponajboljih suvremenih muzičara na domaćoj sceni na predivan će način uvesti Zagrepčane i goste metropole u punih 5 dana najstarijeg i najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj. A, na vama je dođete i dobro se zabavite jer – festival ste i Vi!

Frooom! filmovi pod zvijezdama – Art Park u Ribnjaku

Udobno se smjestite ispred platna u predivnom Art Parku u Ribnjaku. Popijte i pojedite nešto, te od 21 h pogledajte fantastične uratke polaznika Frooom! interdisciplinarne filmske škole za djecu i mlade. Odabrani su igrani i animirani filmovi početnih, naprednih i majstorskih grupa. Za svaki slučaj ponesite i nešto protiv komaraca (a i koronavirusa!) i uživajte u našim i vašim filmovima iz 2019. godine. Svi su snimljenim na Frooom! radionicama u Zagrebu, Splitu, Koprivnici, Rijeci, Sinju, Osijeku i Komiži.

FOTO: Facebook, PR

Učitati još
Zatvori