Umjetnički rad hrvatskih umjetnika koji počinje zalaskom sunca

Umjetnički rad hrvatskih umjetnika
koji počinje zalaskom sunca

zalukar 2

Hrvoje Zalukar, ugledni zagrebački fotograf i magistar dizajna, prepoznatljiv je po svojim introspektivnim i atmosferičnim fotografijama s finom notom esetetike ružnog radi ostavljanja snažnog dojma na gledatelja. Eva Milković mlada je pjesnikinja čiji se umjetnički stvaralački opus većinski svodi na poeziju.

zalukar 3

Eva nas vještim i cjelovitim nizanjem struje misli vodi nas u svoj atmosferični i (nad)realni svijet zrcalnih odraza, nečujnih koraka, cikličkih borbi, posvađanih izraza lica, pejzažnih žamora, kompleksnih osjećaja, višeslojnih stanja uma i tijela, tihih noćnih razmatranja i svih onih iskonskih stanja koja su nam svima itekako poznata. Kao i kod Zalukara, koristi tehniku ‘šoka i krvi’ kako bi naoštrila osjećaje i sve zajedno lansirala u drugu perceptivnu dimenziju.

zalukar 1

Ovo dvoje mladih umjetnika večeras će publici u Art Parku u Zagrebu prikazati svoj zajednički posljednji rad. Događaj će početi glazbom, jazzom od 19 i 30 sati, dok je projekcija umjetničkog rada rezervirana za zalazak sunca tako da ćete ju moći vidjeti oko 20 i 30 sati, a detalje događaja saznajte na Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori