Poznati engleski indie bend dolazi u Tvornicu

Poznati engleski indie bend
dolazi u Tvornicu

The Subways, jedan od najboljih engleskih garage indie rock live bendova, dolaze u Tvornicu kulture u srijedu 9. prosinca i održat će jedini nastup u regiji.

the subways post 1

Posljednji objavljeni EP ‘Good Times Live’ snimljen je ove godine na Open Air Gampel music festival u Švicarskoj. EP sadrži četiri pjesme – ‘Good Times’, ‘We Get Around’, ‘Taking All The Blame’ i ‘Rock & Roll Queen’, te je još jedna potvrda odličnih live nastupa i energičnog rock zvuka inspiriranog punkom. Friško je objavljen i novi spot za pjesmu ‘Good Times’ koji savršeno portretira energiju koju bend odašilje na sceni, ali i šarm i jednostavnost iza scene.

Bend je osnovan 2002. i sastavljen od frontmana i gitarista Billy Lunna, bassistice Charlotte Cooper i bubnjara Josha Morgana, Lunnovog brata. Jako brzo su izašli iz anonimnosti, te su u svojoj karijeri upisali suradnje s poznatim producentima kao što su Stephen Street (The Smiths, Blur) i Butch Vig (Nirvana, Smashing Pumpkins) i ostali zapamćeni kao bend koji dostavlja jako puno energije u nastupima.

the subways post 2

Njihov prvi album ‘Young for Eternity’ izdan je 2005., a singl ‘Oh Yeah’ odmah je zasjeo na 25. mjesto UK Music Chart ljestvice, najpoznatiji singl je ‘Rock & Roll Queen’, te je album donio četiri singla koja su ušla u top 40 na britanskim ljestvicama. Bend je bio s tim albumom predgrupa Foo Fightersima u Manchesteru, te se uputio i do SAD-a gdje su nastupili na Lollapalooza festivalu ili pak u poznatim emisijama ‘Late Show with David Letterman’ i ‘Late Night with Conan O’Brien’.

Drugi album ‘All Or Nothing’ snimljen je 2007., sa singlovima ‘This Is The Club’ ili ‘Girls & Boys’, a ta je godina bila i vrijeme intenzivnih nastupa na Glastonburyju, T in The Park ili Download Festivalu, bend se pojavio u Guy Richijevom filmu ‘RocknRolla’ sa stvari ‘Rock & Roll Queen’, nastupili su čak i u Australiji, a ta ih turneja vodi i na velike europske festivale.

the subways post 3

2011. bend je izbacio treći album ‘Money and Celebrity’, a najnovije četvrto izdanje je album ‘The Subways’. Posebnost je činjenica da je bend sve radio sam, od materijala, snimanja, produkcije i miksanja, čak su ga i nazvali po sebi, a kritika navodi da je album prava oda rocku, potpuno izravan, te sadrži zarazne melodije ili pak da je savršena buka koja odiše punkom.

Velika turneja u sklopu koje dolaze i u Hrvatsku The Subways vodi na pozornice Austrije, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Švicarske i Mađarske, a u Zagreb dolaze na jedini nastup u regiji. Sve informacije o koncertu i ulaznicama možete saznati na tvornicakulture.com.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori