Mayales predstavlja novu pjesmu

Mayales predstavlja novu pjesmu

mayales1

Godinu dana od objavljivanja prvog najavnog singla Danas smo happy, s trećeg nadolazećeg albuma, Mayales predstavlja novu pjesmu Roadie. Laboratorij zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pjesme, aranžmana i produkcije – suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena povjerenja domaće publike prema glazbi koja zvuči svjetski, a otpjevana je na hrvatskom.

Pjesma Roadie priziva mantrični disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda. Snažan groouve mogao bi podsjetiti na veliki uspjeh davnog singla Mogu i sama iz 1997 godine. Za razliku od onda kada su pjesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovdje se nastavlja ‘strategija’ oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompoznom finalu ‘uskočiti’ neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku.

Također, Mayales predstavlja i novu suradnju s hvaljenim video umjetnikom Daliborom Barićem, autorom psihodeličnog pratećeg videa. Valja spomenuti i sjajnu izvedbu plesačice i umjetnice Dine Ekeštajn koja ovdje utjelovljuje zamišljenu primadonu iz pjesme Roadie. Novi album Mayalesa i dalje je na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa sa kojima Petar i Vlado studiozno gradi svoj novi zvuk. Albuma se očekuje krajem 2016. godine.

T.B.

Učitati još
Zatvori