U Zagreb stiže događanje koje knjigoljupci neće htjeti propustiti

U Zagreb stiže događanje koje
knjigoljupci neće htjeti propustiti

Iza nas je Noć knjige koja se održala 23. travnja, ali do kraja ovog tjedna traju brojni popusti hrvatskih nakladnika koji će vas potencijalno motivirati da nabavite novo štivo. Knjige koje vrijedi istražiti donijeli smo vam ovdje, a danas nas je dočekala još jedna odlična vijest za knjigoljupce.

Vraća se Zagreb Book Festival, osmi po redu, koji ove godine želi u fokus staviti interesantne diskusije na temu klimatskih promjena i tako spojiti književnost i gorući problem suvremenog društva.

Zagreb Book Festival 2022. spaja književnost i aktualne društvene teme

Ovogodišnje izdanje održat će se od 23. do 28. svibnja, a brojna događanja odvijat će se u zagrebačkom prostoru Ritam grada i knjižari Ljevak pod nazivom Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva. Kako na svojim službenim stranicima prenose, “tema festivala jedna je od onih koja svojom dubinom i sveobuhvatnošću natkriljuje svako književno djelo, svaki razgovor o društvenim pomacima, rasvjetljavajući uvjete našeg života na zemlji i u društvu.”

Već je najavljeno šest panel diskusija koji su nas zaintrigirali već samim opisom i nazivom, a samo su neki od njih EkoFeminizam – u potrazi za skladom, Istina je voda duboka – što je tako privlačno u teorijama zavjere? i A gdje sam u svemu tome ja? Koje će sve teme paneli obrađivati pronađite ovdje.

Kao i većina događanja ovakve vrste, u sklopu festivala održat će se i festivalska prodaju knjiga koja bi nam mogla donijeti i uzbudljive popuste na književna izdanja. Ovo će biti izvrsna prilika da se opremimo štivom za proljetne, a polako i ljetne mjesece!

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori