Ljubavni roman Tom Lake savršeno je štivo za ljeto koje ćete pročitati u jednom dahu
Ljubavni roman Tom Lake savršeno je štivo za ljeto koje ćete pročitati u jednom dahu

Ljubavni roman Tom Lake savršeno je štivo za ljeto koje ćete pročitati u jednom dahu

Nikad nam nije dosta dobrih preporuka cozy knjiga koje se lako čitaju, a upravo takve su nam i najdraže za ljeto koje je napokon počelo. Jedna takva konstantno nam izlazi po društvenim mrežama, a odnedavno je dostupna i u našim knjižarama. Riječ je o romanu Tom Lake, spisateljice Ann Patchett, a evo zašto ga danas preporučujemo.

Tom Lake

Ljubavna priča

Tom Lake je ljubavni roman, no ide puno dalje od toga. To je priča o obitelji i životima koje su roditelji živjeli prije nego što su im se rodila djeca. Radnja romana je smještena u proljeće 2020. Počela je pandemija koronavirusa koja je tri sestre, Emily, Maisie i Nell vratila na obiteljsku farmu u Michiganu. Dok pomažu u voćnjaku i beru trešnje, mole majku da im ispriča o njezinoj misterioznoj mladosti. Njihova majka, Lara jednom je htjela biti glumica i bila je dio kazališne trupe imena Tom Lake. U glumačkoj postavi bio je i Peter Duke s kojim je Lara imala strastvenu romansu i s kojim je prije podosta godina bila u vezi i dijelila pozornicu.

Međutim, nedugo nakon je odustala od glume, stvorila obitelj i posvetila se malograđanskom životu, dok je Peter postao cijenjeni glumac i dobitnik Oscara koji je preminuo prerano. Dok se Lara prisjeća prošlosti, kćeri analiziraju vlastiti odnos s majkom i prisiljene su ponovno promisliti o svijetu oko sebe i svemu što su dotad mislile da znaju.

Čitatelji oduševljeni

Tom Lake je izašla u ljeto 2023. te ju je čak i glumica Reese Witherspoon uvrstila u svoje najdraže knjige godine, a od ove godine je dostupna i u našim knjižarama. Nije strano da su ljubavne priče neke od onih koje najviše privlače publiku, a ova knjiga je pronašla svoje čitatelje. BookTok nahvalio je knjigu, a kritičari su je nazvali najboljom knjigom koju je Patchett napisala. Podsjetimo, Patchett je poznata spisateljica koja je napisala ukupno devet romana od 1992. do danas.

Roman je magnetično štivo koje propitkuje odnos prema kazalištu, životu, romansi i obitelji, a ono ‘ljubavno’ u romanu nije samo između Lare i Petera. Tom Lake se bavi romantičnom, bračnom i majčinskom ljubavi, ali i ljubavi prema prirodi i životu.

Foto: Pexels, Znanje

Učitati još
Zatvori