Osim glazbenih hitova, Mile Kekin, Damir Urban i Vojko V autori su i slikovnica
Osim glazbenih hitova, Mile Kekin, Damir Urban i Vojko V autori su i slikovnica

Osim glazbenih hitova, Mile Kekin, Damir Urban
i Vojko V autori su i slikovnica

Frontmen legendarnog Hladnog piva Mile Kekin iznenadio nas je svojim novim potezom. Naime, udružio je snage s međunarodno priznatim i višestruko nagrađivanim ilustratorom Tomislavom Torjancem i pripremio slikovnicu. Ona nosi naziv Mala, a premijerno će biti predstavljena na ovogodišnjem Interliberu.

Uz duhovite, lako pamtljive stihove i izuzetne ilustracije pjesmo slikovnica slavi individualnost i različitost. Njezin cilj je potaknuti čitatelja na razmišljanje i zauzimanje kritičkog stava prema stereotipima vezanima uz izgled i društveno prihvatljivo ponašanje.

Mile Kekin nije jedini domaći glazbenik čija će slikovnica službeno biti predstavljena na ovogodišnjem Interliberu. Isto će učiniti i Damir Urban, koji je na svojoj slikovnici Ludi Škarpa također surađivao s ilustratorom Tomislavom Torjancem.

Slikovnica prati priču čistača Frane koji preuzima tuđi identitet kako bi se mogao izboriti za bolji status u svom svijetu. Ideju ove priče osmislio je, prema glazbenikovim riječima, njegov sin Istok Zola i to jednog jutra, na putu do vrtića. Na njegov je nagovor, ali i uz njegovu pomoć, nastala je spomenuta slikovnica. Čitateljima će ju službeno predstaviti u srijedu, 9. studenog u 17:30 sati na Interliberu.

Prije Mile Kekina i Damir Urbana, još 2020. godine, javnosti je dvije slikovnice predstavio i njihov kolega glazbenik Vojko V. Književni prvijenci splitskog repera ime dijele s njegovim velikim hitovima – Ne može i Kako to. Sjajne ilustracije kojima su opremljene potpisuje Lucija Bužančić, ilustratorica, animatorica i povjesničarka umjetnosti iz Splita. Pronaći ih možete ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori