Danas je počeo Interliber: Evo što ne biste smjeli propustiti
Danas je počeo Interliber: Evo što ne biste smjeli propustiti

Danas je počeo Interliber: Evo što ne
biste smjeli propustiti

U utorak, 8. studenog svoja vrata otvara 44. Međunarodni sajam knjiga Interliber. Svi knjigoljupci u njemu će moći uživati sve do nedjelje, 13. studenog. Najveći kulturni događaj ove jeseni održat će se na dobro poznatoj lokaciji – Zagrebačkom velesajmu.

Povodom ovogodišnjeg izdanja Interlibera zavirili smo u ponudu domaćih nakladnika i knjižara, a ovdje možete pronaći prijedlog najzanimljivijih naslova.

Sjajni popusti i do 90 posto

Ovogodišnji sajam će okupiti više od 250 izlagača iz cijelog svijeta. Dva paviljona Zagrebačkog velesajma ispunit će, uz izlagače iz Hrvatske i susjednih zemalja, i oni iz Austrije, Francuske, Irske, Italije, Nizozemske, Sjedinjenih Američkih Država, Švedske i Velike Britanije.

Svi oni koji nisu u mogućnosti posjetiti sajam, Interliberske novitete mogu pronaći i na web shopovima domaćih knjižara te službenim stranicama domaćih izdavača. Na sajmu je knjige moguće nabaviti po akcijskim cijenama, a sniženja se kreću od 10 do 90 posto. Poznato je kako će se u paviljonu 6 naći i outlet-štandovi gdje je na starija izdanja moguće ostvariti upravo spomenuti popust do 90 posto.

Bogat popratni program

Uz prodaju knjiga, ovogodišnje izdanje festivala donosi i niz radionica za djecu, ali i za odrasle. Također, u pripremi su  kvizovi za osnovnoškolce i srednjoškolce te čitaonica na kojoj će školske knjižničarke čitati svoje omiljene naslove. Ujedno će se održati i promocije novih naslova te paneli u kojima će se raspravljati o aktualnostima iz političkog i kulturnog svijeta.

Jedna od zanimljivosti jest predstavljanje knjiga koje potpisuju poznati Hrvati. Tako je u utorak, 8. studenog u paviljonu 5 zakazano druženje s komičarkom i spisateljicom Andreom Andrassy, dok će u srijedu, 9. studenog u paviljonu 6 biti predstavljanje slikovnica glazbenika Damira Urbana i Vojka V. Također, najavljene su i promocije autobiografija pjevača Željka Bebeka te nogometaša Darija Srne.

Renomirana domaća imena

Ovogodišnje izdanje omogućuje nam i druženje s brojnim renomiranim, kako domaćim, tako i stranim autorima. Jurica Pavičić, Miro Gavran, Sanja Pilić, Julijana Matanović, Goran Tribuson… samo su neki od majstora pera s kojima je zakazano druženje na ovom Interliberu.

Od stranih autora, ističemo gostovanje kanadske književnice Nite Pose, autorice bestselera Sobarica te Jamesa Norburyija, ilustratora koji stoji iza književnog hita Velika Panda i Sićušni Zmaj. S velškim autorom smo imali priliku razgovarati uoči njegova posjeta Zagrebu, a što nam je otkrio o svom radu možete doznati ovdje.

Detaljan program ovogodišnjeg Interlibera dostupan je ovdje.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori