Ove knjige su savršeni blagdanski poklon

Ove knjige su savršeni blagdanski poklon

Nema boljeg blagdanskog poklona od novih knjižnih izdanja pod božićnim drvcem! A to će najviše cijeniti svi oni koji večer završavaju s knjigom u rukama, koji pohode sve književne sajmove i prije će izdvojiti novce za knjigu nego za najnoviji model ‘it’ čizmica.

S ovim novim izdanjima nikako nećete pogriješiti – a od žanrova, tu se nalazi knjige baš za svakoga.

Pjesma Leda i Vatre, George R. R. Martin

Globalno popularni serijal Georgea R. R. Martina Pjesma Leda i Vatre, ispripovijedan u pet romana (Igra prijestolja, Sraz kraljeva, Oluja mačeva, Gozba vrana i Ples zmajeva) doživljava novo izdanje u novome ruhu. Objavljivanje novog romana Georgea R. R. Martina Fire and Blood, čiji se izlazak na engleskome očekujemo 18. studenoga, u planu je za 2019. Prva četiri sveska s engleskoga prevela Tajana Pavičević, peti svezak s engleskoga preveli su Tajana Pavičević i Vladimir Cvetković Sever.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Školska knjiga (@skolska_knjiga)

Čarobnjak i kristal, 4. roman serijala Kula tmine, Stephen King

Čarobnjak i kristal najbolji je roman iz serijala Kula tmine. Više je predigra nego nastavak potrage za neuhvatljivom Kulom tmine jer nam priča priču o mladome Rolandu i događajima iz njegova djetinjstva i rane mladosti koji su ga pretvorili u mrgodna junaka. Nema sumnje da je Kula tmine najambicioznije Kingovo djelo, priča koja ispituje važnost mitologije i potrage svakoga pojedinog ljudskog bića za sobom. S engleskoga preveo Mate Maras

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lumen_Izdavastvo (@lumen_izdavastvo)

Divlja ljepotica, 1. dio trilogije Knjiga o Prahu, Philip Pullman

Dvadeset godina nakon što je objavljen serijal Njegova mračna građa, koju čine romani Polarna svjetlost, Čudesni nož i Jantarni dalekozor, koji se pojavljuju u novome prijevodu Ivana Otta, Philip Pullman vraća se tome izmaštanom svijetu u svojemu majstorskom romanu Divlja ljepotica, prvome dijelu nove trilogije Knjiga o Prahu, u prijevodu Marka Kovačića. Malo je koji nastavak romana, bez obzira na njegovu uspješnost, vrijedan dvadeset godina čekanja: Knjiga o Prahu jedan je od njih. No nije riječ o pravome nastavku, riječ je novoj priči koja nas vraća na sam početak sage o Lyri.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lumen_Izdavastvo (@lumen_izdavastvo)

Bračni pakt, Michelle Richmond

Biste li za brak jamčili životom? Najprije upoznate dražestan i simpatičan par, potom se složite da malo potpore braku ne može škoditi, a onda… počnete sumnjati u sve što znate o ljubavi. Riječ je o dubokome, gotovo voajerskome uvidu u suvremeni brak… u to što nas spaja, što nas drži zajedno, što nas razdvaja. Inteligentan, dojmljiv i – jezovit roman. Nije za čitanje na medenome mjesecu. S engleskoga preveo Damir Biličić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lumen_Izdavastvo (@lumen_izdavastvo)

Deset tisuća života, Michael Poore

Najprije živimo. Pa umremo. Dobijemo li još koju priliku? Da, točno deset tisuća prilika. Deset tisuća života da bismo naučili. I da bismo odgovorili na sva velika pitanja. I da steknemo mudrost. I napokon postanemo Jedno u kojem sve prebiva.

Milo je najstarija duša na Zemlji. Imao je 9995 prilika da dosegne savršenstvo. Preostalo mu je još samo pet života, pet prilika. Uspije li, proći će kroz Sunčeva vrata i stopiti se s Naddušom. Ne uspije li, past će u ništavilo, a njegova će duša biti ukinuta kao što se ukida dosadna televizijska serija. Ono što Milo želi više od svega jest zauvijek biti u zagrljaju Smrti. Ili Suzie, kako je on zove. Deset tisuća života iznimna je ljubavna priča. S engleskoga prevela Duška Gerić Koren.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lumen_Izdavastvo (@lumen_izdavastvo)

Blackwood Manor, M. T. Reynard

M.T. Reynard tajanstvena je autorica iz Zagreba koja piše pod pseudonimom, a Blackwood Manor je roman koji prati jednu imućnu obitelj u Engleskoj. Trebao bi biti prvi u serijalu “Blackwood”. Radi se o jako uzbudljivoj priči, upravo smo pri kraju knjige i ne možemo ju ispustiti iz ruku.

Zanimljivost knjige jest i naslovnica koju potpisuje hrvatska ilustratorica i slikarica Cella Anita Celić tako da se ne radi samo o odličnom književnom djelu, već i o pravom likovnom dragulju.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cella Anita Celic (@cellaanitacelic)

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori