Odabrali smo feel good knjige za jesen koje su vam možda promaknule ove godine
Odabrali smo feel good knjige za jesen koje su vam možda promaknule ove godine

Odabrali smo feel good knjige za jesen koje su
vam možda promaknule ove godine

Pomalo dolazi vrijeme kada prestajemo knjige čitati na plaži i kada ih čitamo na kauču pod dekicom. Jesen nam je pred vratima, a s njim i hladniji dani koji zahtijevaju toplo štivo. Mi smo istražili neke od najboljih književnih naslova ove godine koje ste možda propustili, a koji čine savršeno feel good jesensko štivo koje će vam ugrijati srce.

Small Joys, Elvin James Mensah

Small Joys odlična je coming of age priča koja se savršeno razvija od početka do kraja. Knjiga prati Harleyja, mladog queer dečka koji pati od depresije i anksioznosti. Odlučio je napustiti fakultet na kojem je studirao glazbeno novinarstvo i vratiti se u svoj rodni grad Dartoford. Kao i svaku mladu osobu koja pokušava pronaći samu sebe kroz odrastanje i Harley se muči s osjećajem neuspjeha. Priča krene u drugom, feel good smjeru kada Harley jednog dana upozna Muddyja, visokog zgodnog dečka čiji su pozitivan pogled na život i energija totalna suprotnost onome kako se Harley osjeća. Njih dvojica uskoro postanu nerazdvojni, a Muddy Harleyju pokaže kako ipak vrijedi živjeti za nešto. Small Joys je šarmantno debitantsko štivo Elvina Jamesa Mensaha o obitelji koju sami biramo i putu ka sreći.

knjige za jesen

Bodyguard, Katherine Center

Bodyguard je romantična knjiga koja podsjeća na omiljene nam rom-comove te čini idealno jesensko štivo. Kada pomislite na riječ tjelohranitelj, ne bi vam na pamet pala Hannah Brooks, protagonistica knjige koja više izgleda kao teta u vrtiću, nego netko tko bi vas trebao štititi. Ipak, Hannah je badass u svom poslu te je uskoro unajmi hollywoodski ljepotan Jack Stapleton kojem treba zaštita od stalkerice. Kada se Jack mora vratiti u rođeni grad zbog bolesti majke, ne želi obitelji reći da ima stalkericu, ali ni bodyguarda. Stoga, kao rješenje, Hannah se pristane pretvarati da je njegova djevojka pred njegovom obitelji. Što se više pretvaraju to se više zbližavaju. Zvuči kao klasični rom-com kojeg bismo rado pogledali.

knjige za jesen

In the Lives of Puppets,  TJ Klune

Fantasy knjiga TJ Klunea koji se proslavio s knjigom House in the Cerulean Sea, još je jedna topla knjiga ovog autora. Zanimljiva priča prati kuću na stablu u šumi u kojoj žive android Giovanni Lawson, još dva robota te čovjek, Victor Lawson. Kada jednog dana Victor spasi i popravi nepoznati android imena HAP, ubrzo sazna kako on ima prošlost s Giovannijem. Ta prošlost uključuje lov na ljude. HAP slučajno obavijesti robote iz Giovannijeve prošlosti o njegovoj lokaciji te ga oni otmu i odvedu u laboratorij. Ono što slijedi je avantura Victora i njegove male obitelji robota koji odluče Giovannija spasiti i izbaviti. Negdje na putu, Victor se polako zbližava s HAP-om i nauči kako jednostavno prihvatiti ljubav. In the Lives of Puppets jedna je od iščekivanijih feel good knjiga ove godine koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

knjige za jesen

Amazing Grace Adams, Fran Littlewood

Amazing Grace Adams jedna je od onih knjiga koju svaka žena treba pročitati. To je dirljiva priča s dozom humora o Grace Adams, ženom u 40-ima koja pukne pod stresom. Njezina 16-godišnja kćer ne želi s njom živjeti te joj je zabranila da dođe na proslavu njezinog rođendana, a rastaje se i od supruga. Iako joj život pomalo puca po šavovima, ona od njega ne bježi, nego upravo suprotno. Grace Adams ide ravno prema svom životu i prema svojoj kćeri i suprugu. Odluči im pokazati koliko je ona sjajna te da bez obzira na to koliko padnemo, uvijek se možemo dići na noge. Amazing Grace Adams topla je knjiga o obitelji i braku te snazi jedne žene i odlučnosti.

knjige za jesen

Nora Goes Off Script, Annabel Monaghan

Nora Hamilton je scenaristica specijalizirana za romanse. Kada je njezin suprug ostavi s dvoje djece, Nora odluči pretvoriti svoj bračni krah u najbolji scenarij koji je ikada napisala. Scenarij se pretvori u snimanje za film u njezinom domu, a život joj se zauvijek mijenja. Pogotovo kada je ulogu njenog bivšeg supruga dobije svjetski poznati hollywoodski glumac Leo Vance. Nakon završetka snimanja filma, Leo Nori ponudi tisuću dolara kako bi mogao ostati u njezinom domu još tjedan dana. Je li tjedan dana dovoljno za potencijalnu ljubav i potencijalno slamanje srca? Odgovor na to pitanje dobit ćete u ovom šarmantnom jesenskom štivu prepunom topline, mudrosti i dosjetljivog dijaloga.

knjige za jesen

Foto: Unsplash, Simon & Schuster, Hachette, Great Escape Books, FanFiAddict, Macmillan

Učitati još
Zatvori