Knjige koje svaka snažna žena treba pročitati

Knjige koje svaka snažna žena
treba pročitati

Kako bi bez snažnih ženskih likova mnoge žene saznale, naučile i stekle samopouzdanje i snagu promijeniti stvari u svome životu, okolini, društvu pa i same sebe? Knjige, tj. romani, biografije, autobiografije i eseji  ženama su kroz povijest donijele inspiraciju upravo za to. Ovih pet knjiga donose upravo to i svaka snažna žena ili ona koja bi to htjela postati ih trebaju imati na svojim policama. Garantirano ćete im se vraćati više puta i čitati vama omiljene dijelove…

Yes Please, Amy Poehler

Prva knjiga slavne glumice, scanaristice i komičarke puna je osobnih priča s kojima ćete se poistovjetiti, ili će vam biti bliske, poznate. Osobno iskustvo koje jača odlika je ove jako zanimljive i zabavne knjige.

Snapshots of dangerous women, Peter Cohen

Vintage fotografije žena koje su u svoje doba činile i provodile nekonvencionalne aktivnosti nisu samo dokument vremena, već i veliki poticaj jer ako su one mogle – zašto vi ne biste mogli?

Delusions of gender: how our minds, society, and neurosexism create difference, Cordelia Fine

Oštroumna i zabavna knjiga! Osim što ćete naučiti iznimno mnogo zanimljivih stvari, mnogo ćete se nasmijati!

Bad feminist, Roxane Gay

Osim zabanih knjiga, na popisu se mora naći i jedna ‘ozbiljna’, no s izazovnim naslovom. Upravo i jest takva ova knjiga. Izazovna.

Ten days in a mad-house, Nellie Bly

Ovu knjigu ja napisala jedna jako hrabra žena. Kako bi razotkrila grozno postupanje prema ženama u bolnici Women’s Lunatic Asylum na Blackwell’s Island, prerušila se u psihički bolesnu osobu. I uspjela je u svome naumu. Kako je to napravila i što je uspjela s time – pročitajte u knjizi.

Foto: Unsplash, promo

Učitati još
Zatvori