Knjiga tjedna: Jedan skroz otkačeni triler po kojem se snima i film na Netflixu s Millie Bobby Brown

Knjiga tjedna: Jedan skroz otkačeni triler po kojem se snima i film na Netflixu s Millie Bobby Brown

Posljednjih nekoliko mjeseci Netflix reda hitove snimljene po još većim književnim uspješnicama. Sjetimo se Lupina početkom godine ili svježije ‘Firefly Lane.’ Isto će napraviti i s našom novom knjigom tjedna koja zvuči napeto, a istovremeno izuzetno zabavno – ‘The Girls I’ve Been’ autorice Tess Sharpe!

Knjiga ‘The Girls I’ve Been’ – girl power triler koji želimo pročitati

Novi naslov Tess Sharpe izašao je prije tek mjesec dana, a već se svrstao na brojne TBR liste. Knjiga se istaknula kao štivo koje nam se mora pronaći u rukama 2021. godine, a činjenica da se sprema i Netflixov film s Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi – vjerujemo da će mnogi posegnuti za književnim hitom.

U pitanju je young-adult roman, žanr koji je neko vrijeme bio na vrhuncu popularnosti i ‘gutali’ smo sve naslove koje bi se na neki način uklopile u ist. Sjetimo se, primjerice, fame oko knjiga Johna Greena. Knjiga ‘The Girls I’ve Been’, osim što je YA, je i kombinacija trilera, misterija, tu i tamo i ljubića.

Radnja prati Noru O’Malley koja je bila, referirajući se na naslov, ‘mnoge vrste djevojke.’ Kći je majstorice obmana kojoj su mete muškarci kriminalci. Tako je odrastala učeći svaki trik iz rukava svoje majke, a kad se ona zaljubila u kriminalca kojeg je trebala prevariti – Nora je iskoristila njezine vještine i dala se u bijeg. Čak pet godina živjela je sasvim tipično i mirno, sve dok se odjednom nije stvar zakomplicirala na baš svim životnim frontovima. Prvenstveno onom ljubavnom, ali kad u ljubavnom trokutu mora otići do banke položiti novac koji su ona i njezini prijatelji skupili na fundraiser večeri, u banku upadaju pljačkaši. Opasni i naoružani, ali ni približno sposobni kao Nora pa tako nisu ni svjesni koga imaju među taocima!

Knjiga ‘The Girls I’ve Been’ je već prikupila pozamašan broj pozitivnih recenzija, a mnoge ponavljaju istu rečenicu ‘da ovakvo nešto nikad dosad nisu čitali.’ Potpuno uvrnuta, napeta i zabavna priča savršena je podloga za ekranizaciju, a kako mnogi pišu – dosad najbolja nova knjiga 2021. godine!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori