Knjiga tjedna: Dirljive priče iz knjige ‘Milk Blood Heat’ želimo što prije imati na polici

Knjiga tjedna: Dirljive priče iz knjige ‘Milk Blood Heat’ želimo što prije imati na polici

Vrijeme je za još jednu Journalovu knjigu tjedna! Svakog mjeseca strani (ali i domaći izdavači o čijim smo vam novitetima nedavno pisali) priređuju brojne književne naslove koje jedva čekamo čitati. Više nije jednostavan zadatak odabrati ono najbolje u moru žanrova, poznatih i novih autora, zbirki ili romana…Međutim, za oko nam je odmah zapela knjiga ‘Milk Blood Heat’ autorice Dantiel W. Moniz koja je tek nedavno objavljena!

Autoričin prvijenac smješten je na Floridu koja veže svaku od kratkih priča. Knjiga ‘Milk Blood Heat’ prezentira nam naizgled običan svijet mladih djevojaka, žena i muškaraca koji se zbog proživljene traume suočavaju sami sa sobom. Kroz njihove životne priče i iskustva, Moniz kroji vlastiti pogled na obitelj, nadu, rasu, smrtnost, uloge i međuljudske odnose. Profili ljudi se razlikuju, ali veže ih neko bolno iskustvo i njihov život s istim. Od adolescenata ili tinejdžera koji su suočeni s gubitkom osobe i isključenosti od strane vlastite obitelji do odraslih osoba koje trpe klasnu nejednakost i izgubljenih odnosa braće i sestara.

Pohvale i čitatelja i kritičara

Komentari čitatelja naglašavaju da je knjiga ‘Milk Blood Heat’ prožeta lirskom prozom, riječi koje autorica bira daju svim kratkim pričama novu dimenziju. Istovremeno kritičari hvale osvrt na feminizam i ulogu žena u današnjici, a taj element zaokružila je posljednja priča u kojoj Moniz piše “(…) stajala sam među njima, okružena njihovim pričama i shvatila, po prvi put, da je svaka od nas poveznica koja seže u prošlost – od majke do kćeri do majke, neprekinut slijed povezan mlijekom i krvlju.”

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori