Ovo su sretne dobitnice jedne od najiščekivanijih knjiga 2021. koju čitamo za novi Journal Book Club

Ovo su sretne dobitnice jedne od najiščekivanijih knjiga 2021. koju čitamo za novi Journal Book Club

Kratku ljetnu pauzu od Journal Book Cluba pokušali smo vam upotpuniti raznim preporukama za čitanje proteklih tjedana. Zajedno s vama radili smo morske TBR liste po preporukama naših book blogerica, a nedavno smo zaronile i u svijet najboljih svjetskih bestsellera savršenih za ljeto. Za književne preporuke pitale smo i popularna imena iz glazbe, umjetnosti, književnosti i filma u našoj rubrici Ljetni đir stoga ideja za izležavanje na plaži uz dobru knjigu nije nedostajalo.

Sad kad se polako bližimo kraju našeg ljetnog popisa knjiga, vrijeme je da ljetnu sezonu štiva na neki način zaokružimo onim najboljim po čemu ćemo u konačnici i pamtiti ovo ljeto. Upravo ovdje stiže novi Journal Book Club koji ovog puta donosi jednu od najiščekivanijih knjiga 2021. godine!

popusti-na-knjige

Roman Otok nestalih stabala planetarno popularne autorice Elif Shafak doslovce je tek prije nekoliko dana, u nakladi Hena com, stigla na police naših knjižara, u isto vrijeme kad je izašla i u Velikoj Britaniji. Kao čitateljice smo se davno zaljubile u opus Elif Shafak, ali posebice njezine govore, non-fiction tekstove i razmišljanja ove znanstvenice, aktivistkinje i TED prezenterice. Štoviše, kad smo prije gotovo godinu dana s njom uspjele i dobiti intervju, dugo smo promišljale što pitati ovakvo veliko ime. Journal Book Club tako će vam ovog mjeseca predstaviti jedan od najvažnijih književnih noviteta, ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu!

Otok nestalih stabala autorice Elif Shafak nova je knjiga Journal Book Cluba

Otkad smo početkom srpnja dobile priliku pročitati prvih dvadesetak stranica najnovije knjige Elif Shafak – znale smo da ju želimo predstaviti publici, našim čitateljicama i čitateljima, u novom Journal Book Clubu. Nakon apsolutnih književnih hitova Četrdeset pravila ljubavi i 10 minuta i 38 sekundi u ovom neobičnom svijetu, Elif Shafak redovito se nalazi na popisima naših književnih preporuka. Otok nestalih stabala upravo je zato za nas bio jedan od najvažnijih romana ove godine.

Otok-nestalih-stabala

Nova knjiga sa Shafakinim potpisom smještena je u više vremenskih perioda i različitih priča koje se međusobno prepliću i spajaju. Paralelno govore o ljudskosti, ljubavi, traumi i pripadanju.

“Godina je 1974., na otoku Cipru. Dvoje tinejdžera sa suprotnih strana podijeljene zemlje nalaze se u konobi, u gradu koji oboje nazivaju domom. Ta je konoba jedino mjesto na kojemu se Kostas, Grk i kršćanin i Defne, Turkinja i muslimanka mogu naći, u potaji, skriveni pod pocrnjelim gredama s kojih vise češnjaci, čili papričice i samoniklo bilje. Tu se mogu naći najukusnija hrana u gradu, najbolja glazba i najfinija vina. No ima još nešto što to mjesto čini tako posebnim: ono dopušta posjetitelju da zaboravi, makar i na nekoliko sati, na vanjski svijet i svu njegovu tugu.

U sredini konobe smokvino je stablo. To će stablo svjedočiti njihovim tajnim, sretnim susretima i njihovim tihim, prigušenim rastancima. Stablo će biti ondje i kada izbije rat, kada od glavnoga grada ostanu tek ruševine, kada tinejdžeri iščeznu i razdvoje se. Desetljećima kasnije, u sjevernom Londonu živi šesnaestogodišnja Ada Kazantzakis. Nikada nije posjetila otok na kojem su joj roditelji rođeni. Očajna i željna odgovora, odlučuje raspetljati godine tajni, razdvojenosti i tišine. Jedina poveznica koju ima sa zemljom svojih predaka jest Ficus carica, smokva koja joj raste u dvorištu.”

Osvojite jedan od najvećih romana godine i budite dio Journal Book Cluba…

Ideja Journal Book Cluba je okupiti ljubitelje knjiga i sve one kojima je čitanje omiljeno sredstvo eskapizma. Osvojite novu knjigu Elif Shafak i pratite Journal Book Club na live YouTube prijenosu u koji se možete uključiti svojim pitanjima naše gošće i svojim razmišljanjima o knjizi. Roman Otok nestalih stabala te šarmantnu platnenu torbu i sapun inspiriran knjigom osvojit će 10 sretnih čitateljica ili čitatelja koji će tako moći sudjelovati u live razgovoru o knjizi.

Igramo se na Journal.hr Facebook profilu, a sve što morate napraviti kako biste sudjelovali u ovom darivanju je sljedeće:

  1. Pratiti Journal.hr Facebook stranicu
  2. Pratiti Journalov YouTube kanal na kojem održavamo Book Club druženja
  3. Kliknuti like na objavu
  4. U komentaru ispod ove objave označiti osobu za koju znate da bi voljela sudjelovati u Journal Book Clubu i pročitati jednu od ovih knjig

Prijaviti se možete do nedjelje 15. kolovoza, a sretne dobitnike objavit ćemo tijekom idućeg dana. Sretno!

Sretne dobitnice su:

Marija Dukarić Kolarek, Dubravka Crnić, Marina Bodakoš, Ines Šabić, Zdenka Žugec Marić, Tiana Lakoseljac, Zdenka Franjić, Jasmina Belančić, Ines Mikulić i Ivana Sever Divić.

Sretne dobitnice molimo da se jave u Facebook inbox Journala s podacima ( ime, prezime, e-mail adresa, broj mobitela i adresa).

Foto: Hena com, Pexels

Učitati još
Zatvori