Journal Book Club: Priče za laku noć za mlade buntovnice

Journal Book Club: Priče za laku
noć za mlade buntovnice

untitled-3

Nakon početnog velikog izbora knjiga Journal Book Cluba, odabrali smo knjigu mjeseca – Priče za laku noć za mlade buntovnice -100 pripovijedaka o izuzetnim ženama, autorica Elene Favilli i Francesce Cavallo. Kako biste aktivno sudjelovali u Journal Book Clubu pridružite nam se u goodreads grupu gdje ćete biti upoznati sa svim novostima, a i gdje jedva čekamo pročitati vaše mišljenje i komentare o knjizi, a i diskusije su više nego dobrodošle!

Priče za laku noć za mlade buntovnice

Pozadina nastanka ove jedinstvene knjiga poznata je više, manje svima. Autorice Elena Favilli i Francesca Cavallo odlučile su pokrenuti Kickstarter kampanju kako bi prikupile sredstva za stvaranje jedinstvene knjige. Uočivši kako najveći broj priča i bajki na tržištu djevojčice percipira kao one kojima je životni cilj pronaći princa. Željele su razbiti stereotipe dječje književnosti i pokazati svakoj djevojčici da može biti što god poželi. Kampanjom je prikupljeno preko milijun dolara, a svi donatori su popisani na kraju knjige.

untitled-6

Priče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. Ovu raskošnu knjigu ilustriralo je čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade.

untitled-2

untitled-4

Autorice u knjizi donose priče o djevojkama i ženama koje su pokazale da svojim sposobnostima i voljom mogu promijeniti svijet i da njihovo ostvarenje snova ne poznaje granice u godinama. Jedna od bitnih poruka knjige jest da nikada nije prerano (ni prekasno!) početi ostvarivati svoje snove. Ovo bi lako mogla postati jedna od važnijih knjiga koju trebate darovati svojim djevojčicama. Knjiga je pisana stilom i za djecu i za odrasle i šalje jednu snažnu i bitnu poruku – upravo iz tog razloga ovu knjigu smo izabrali za knjigu mjeseca našeg Journal Book Cluba.

Knjigu možete kupiti u bilo kojoj boljoj knjižari ili u web shopu, u izdanju Znanja, a jedna sretnica ili sretnik može ju osvojiti pošalje li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila Priče za laku noć za mlade buntovnice do 12. veljače u 12 sati kada objavljujemo sretnog dobitnika ili dobitnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Barbari Birgmajer na osvojenoj knjizi!

untitled-1

untitled-5

Foto: Sanja Jagatić Photography

Učitati još
Zatvori