Obožavatelji romana o Harryju Potteru napokon će doći na svoje novim romanom o čudnovatima

Obožavatelji romana o Harryju Potteru napokon će doći na svoje novim romanom o čudnovatima

U novoj, bogato ilustriranoj knjizi Ransoma Riggsa Muzej čuda gospođice Peregrine prvi put su na jednome mjestu prikupljene sve informacije potrebne čudnovatim osobama za život u neprijateljskom svijetu.

“Prvi put u deset godina ne znam što slijedi, a to me i plaši i oduševljava”, izjavio je poznati američki pisac Ransom Riggs kad je dovršio Pustošenje Vražjeg rala, posljednji roman o domu gospođice Peregrine za čudnovatu djecu. No, na radost obožavatelja diljem svijeta, u svojoj novoj, bogato ilustriranoj knjizi Muzej čuda gospođice Peregrine, iznova je zaokupljen čudnovatima.

Kao što u uvodu kaže Alma LeFay Peregrine, Riggsova najpoznatija ymbryne (zaštitnica čudnovatih) koja ovu nezaboravnu pripovijest piše u prvom licu, u njoj su „prvi put na jednome mjestu prikupljene sve informacije koje su potrebne čudnovatim osobama za život u neprijateljskom svijetuˮ. I najveći obožavatelji popularnog serijala o čudnovatima otkrit će uMuzeju čuda gospođice Peregrine neke nove tajne popraćene stotinama dosad neviđenih starih fotografija i izabranih ilustracija.

Knjiga se može čitati zasebno ili kao uvod u svijet čudnovatih o kojima govori šestodijelni serijal (Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu, Šuplji grad, Knjižnica duša, Zemljovid za čudnovate, Konferencija ptica i Pustošenje Vražjeg rala) te knjiga kratkih proza Priče o čudnovatima.

Obožavatelji romana o Harryju Potteru napokon će doći na svoje jer je priča o čudnovatima također divna saga o čarobnoj djeci koja se bore protiv zla dok pronalaze novu obitelj i svoj dom, tvrdi urednica knjige Miroslava Vučić. Naime, u Muzej čuda gospođice Peregrine autor antologijskih djela suvremenog fantasyja još jedanput virtuozno spaja fikciju i fotografiju te pruža jedinstveno čitateljsko iskustvo koje poziva na humanost, toleranciju i prihvaćanje onih koji su drukčiji.

Foto: IMDb, Lumen

Učitati još
Zatvori