Nova knjiga “The Ickabog” autorice JK Rowling dostupna je besplatno online

Nova knjiga “The Ickabog” autorice JK Rowling dostupna je besplatno online

Jedna od najpoznatijih svjetskih spisateljica, autorica megapopularnih knjiga o Harryju Potteru, JK Rowling ima novu knjigu “The Ickabog”. Knjiga nema veze sa serijalom o najpoznatijem čarobnjaku, iako je pisana u isto vrijeme kad i ostale knjige iz te franšize. Poglavlja će se objavljivati u online izdanju i svi će je moći besplatno pročitati do 10.srpnja. Već su objavljena prva dva, a možete ih čitati ovdje.

The Ickabog – bezvremenski roman

Najnoviji roman The Ickabog prati lika koji živi u izmišljenoj zemlji. S obzirom na to da je rukopis star više od deset godina, nema nikakve veze s današnjima aktualnim događajima. Ovo je bezvremenska priča o istini i zloupotrebi moći, rekla je za roman autorica. Iako ga je htjela objaviti odmah nakon serijala o Harryju Potteru, odlučila je pričekati. Tada se posvetila pisanju fikcije za odrasle. “Sad je pravo vrijeme da ovaj roman ugleda svijetlo dana, jer želim potaknuti djecu na čitanje i kreativnost dok vrijeme provode u izolaciji” kaže Rowling.

https://www.instagram.com/p/CAppTbcBcY4/

Autorica pozvala djecu na kreativnost

Rowling je izjavila kako je knjigu čitala svojoj djeci tijekom procesa pisanja i vjeruje kako je priča dobra za objavljivanje po poglavljima. Knjiga je prikladna za djecu od sedam godina nadalje kako bi ju mogli čitati sami. Autorica je pozvala najmlađe čitatelje da joj pošalju ilustracije za knjigu kako bi ih i to okupiralo dok vrijeme provode u karanteni. “Predlagat ću ideje za ilustracije u svojim objavama, no neka one nikoga ne sputavaju. Želim vidjeti kako im radi mašta. Kreativnost, inovativnost i trud najvažniji su kriteriji, ne tražimo savršene tehničke vještine u crtanju.” Također je naglasila kako će izdavači diljem svijeta moći sami odabrati ilustracije za koje najviše smatraju da pripadaju knjizi. Cijeli honorar koji će autorica zaraditi donirat će svim organizacijama koji pomažu najugroženijima u ovoj pandemiji. Knjiga će svoje tiskano izdanje doživjeti krajem godine.

Foto: Instagram, IMDb

Učitati još
Zatvori