Službeno je: Stiže serija o Harryju Potteru s novom glumačkom ekipom
Službeno je: Stiže serija o Harryju Potteru s novom glumačkom ekipom

Službeno je: Stiže serija o Harryju
Potteru s novom glumačkom ekipom

Medijskim prostorom nedavno je odjeknula vijest kako studio Warner Bros želi zaključiti ugovor o produkciji televizijske serije Harry Potter. A sada je ona i službeno potvrđena!

Projekt će se temeljiti na knjigama J.K. Rowling. Svaka sezona će radnju crpiti iz jedne od knjiga, sugerirajući stalnu franšizu koja bi se za studio protezala godinama.

Prema ugovoru, Rowling bi zadržala određeni stupanj kreativne uključenosti u seriju, iako ne bi bila glavna kreatorica ili scenaristica. Serija će se prikazivati  na platformi Max, koja nastaje spajanjem Discovery+ i  HBO MAX-a te je rebrendirana pod novim imenom.

Poznato je kako će Harry Potter serija imati potpuno novu glumačku ekipu, a u tijeku su audicije za odabir novih lica dobro nam poznatih likova.

“Oduševljeni smo što publici pružamo priliku da otkriju Hogwarts na potpuno novi način”, rekao je Casey Bloys, predsjednik i izvršni direktor HBO & Max Contenta. “Harry Potter je kulturni fenomen i jasno je da postoji želja za ponovnim odlaskom u njegov svijet”, dodao je. Pritom je istaknuo kako se nada da će ekranizacijom novih knjiga stvoriti sadržaj u kojem će obožavatelji uživati narednih godina.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori