Povratak Harryja Pottera! Poznato je kada stiže nova serija o omiljenom čarobnjaku
Povratak Harryja Pottera! Poznato je kada stiže nova serija o omiljenom čarobnjaku

Povratak Harryja Pottera! Poznato je kada stiže nova serija o omiljenom čarobnjaku

U travnju prošle godine medijskim je prostorom odjeknula službena potvrda vijesti o realizaciji serije Harry Potter. Nakon što je osvojila velika platna, priča o najpoznatijem čarobnjaku stiže na male ekrane.

Projekt će se i dalje temeljiti na knjigama J.K. Rowling. Svaka sezona će radnju crpiti iz jedne od knjiga, sugerirajući stalnu franšizu koja bi se za Warner Bros. Discovery studio, koji stoji iza projekta, protezala godinama.

Harry Potter

Kada stiže na male ekrane?

Prema ugovoru, Rowling bi zadržala određeni stupanj kreativne uključenosti u seriju, iako ne bi bila glavna kreatorica ili scenaristica. Serija će se prikazivati  na platformi Max, koja je nastala spajanjem Discovery+ i  HBO MAX-a te je rebrendirana pod novim imenom.

No, do novog susreta s mnogima omiljenim likovima ćemo ipak malo pričekati. A prema najnovijim informacijama serija o Harry Potteru na male bi ekrane trebala stići 2026. godine!

Harry Potter

Nova serija, nova lica

Poznato je kako će Harry Potter serija imati potpuno novu glumačku ekipu, a u tijeku su audicije za odabir novih lica dobro nam poznatih likova. Premda su se mnogi nadali kako bi Daniel Radcliffe na određen način mogao sudjelovati u projektu, on je izričito kazao kako je svijet Harry Pottera iza njega.

Oduševljeni smo što publici pružamo priliku da otkriju Hogwarts na potpuno novi način, o nadolazećem je projektu kazao Casey Bloys, predsjednik i izvršni direktor HBO & Max Contenta. Harry Potter je kulturni fenomen i jasno je da postoji želja za ponovnim odlaskom u njegov svijet, dodao je. Pritom je istaknuo kako se nada da će ekranizacijom novih knjiga stvoriti sadržaj u kojem će obožavatelji uživati narednih godina.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori