Harry Potter i kamen mudraca: Počinje pretprodaja prvog romana o omiljenom čarobnjaku
Harry Potter i kamen mudraca: Počinje pretprodaja prvog romana o omiljenom čarobnjaku

Harry Potter i kamen mudraca: Počinje pretprodaja prvog romana o omiljenom čarobnjaku

U godini kada obilježavamo 25 godina od objavljivanja prvog romana Harry Potter i kamen mudraca, Mozaik knjiga najavljuje početak službene pretprodaje.

Prva od sedam knjiga iz serije o Harryju Potteru autorice J. K. Rowling, u Hrvatsku dolazi na Interliber koji se održava od 8. do 13. studenog, dok će preostalih šest nastavaka (Harry Potter i Odaja tajni, Harry Potter i zatočenik Azkabana, Harry Potter i Plameni pehar, Harry Potter i Red feniksa, Harry Potter i Princ miješane krvi i Harry Potter i Darovi smrti) biti objavljeno u 2023. godini.

Studio La Plage autori su najnovijih naslovnica serijala o mladom čarobnjaku, a svoju će svjetsku tiskanu premijeru imati upravo u sklopu novog hrvatskog izdanja. PS: Ovdje možete provjeriti kako će izgledati naslovnice preostalih izdanja.

harry potter

Nova izdanja omiljenog serijala

Zaljubljenici u svijet magije i čarobnjaštva moći će uživati u novim izdanjima svima omiljenog serijala koji se do sada prodao u više od 500 milijuna primjeraka i čiji su naslovi prevedeni na više od 80 svjetskih jezika. Zanimljivo je da je sa svakom od četiri posljednje knjige u serijalu srušen rekord najbrže prodavane knjige u povijesti.

Prijevod prvog romana Harry Potter i kamen mudraca na hrvatski potpisuje Dubravka Petrović, koja je domaćoj publici poznata od ranije jer je za Algoritam prevela četiri nastavka (Harry Potter i Plameni pehar, Harry Potter i Red feniksa, Harry Potter i Princ miješane krvi i Harry Potter i Darovi smrti).

harry potter

Epohalni uspjeh

J. K. Rowling autorica je uvijek popularnog, epohalnog serijala o Harryju Potteru, čijih je sedam nastavaka prodano u više od šesto milijuna primjeraka, prevedeno u više od osamdeset svjetskih jezika i ekranizirano u osam planetarno popularnih filmova. U dobrotvorne svrhe napisala je i tri popratna naslova, uključujući Čudesne zvijeri i gdje ih naći koji je nadahnuo novi serijal filmova, a čiji je glavni lik magizoolog Newt Scamander.

harry potter

Priča o Harryjevom odraslom životu nastavila se u obliku kazališne predstave Harry Potter i ukleto dijete, koju je J. K. Rowling napisala s dramatičarom Jackom Thorneom i redateljem Johnom Tiffanyjem. 2020. godine vraća se štivu za mlađe čitatelje s bajkom The Ickabog, a tantijeme donira Volantu, svojoj dobrotvornoj zakladi koja podržava rad dobrotvornih udruga čiji je cilj umanjiti društvene posljedice pandemije koronavirusa.

harry potter

Njezin je najnoviji roman za djecu, The Christmas Pig, objavljen 2021. godine. J. K. Rowling dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za svoja djela, uključujući i kriminalistički serijal kojeg je napisala pod pseudonimom Robert Galbraith. Volantom podržava velik broj humanitarnih akcija i osnivačica je Lumosa, dobrotvorne udruge koja se bori za međunarodnu reformu brige o djeci. J. K. Rowling živi u Škotskoj sa svojom obitelji.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori