Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela oduševile publiku

Čudesne zvijeri: Grindelwaldova
zlodjela oduševile publiku

Svi ljubitelji čarobnjačkog svijeta i Harryja Pottera spisateljice J.K. Rowling, došli su jučer na svoje kada su većina kina diljem Hrvatske pretpremijerno prikazala novi nastavak filma – Čudesne zvijeri. Na posebnoj fan projekciji održanoj u Kaptol Boutique Cinema pojavili su se najveći fanovi. Većinom članovi Ministarstva Magije Hrvatska, svi do jednog u raskošnim replikama kostima iz serijala o Harryju Potteru i Čudesnih zvijeri. Povorka kostimiranih fanova krenula je iz trgovine Here be dragons koji imaju sve što možete poželjeti iz čarobnjačkog svijeta J.K.Rowling i završila u najposebnijem kinu u Zagrebu. A da sve prođe tečno pobrinula se Zmajska pivovara. Više pročitajte u nastavku.

Čudesne zvijeri vodi vas u magični svijet

Projekciju novog nastavka nikako nisu željeli propustiti ni naši poznati influenceri: Nika Ilčić, Andrea Fabric, Monika Mončina, Marko Vuletić i Ivan Magla. Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela druga je od pet novih pustolovina smještenih u magični svijet spisateljice J.K. Rowling. Prije dvije godine film je uveo gledatelje u čarobni svijet koji je osvojio srca i zapalio maštu. Smještena u Ameriku 1920-tih godina, priča je samo neznatno aludirala na svijet Harryja Pottera. Ukratko je bilo spomenuto da je Newt Scamander, specijalist za spoj magije i zoologije, izbačen iz Hogwartsa. Jedina osoba koja ga je branila bio je profesor Albus Dumbledore, a mračni čarobnjak Gellert Grindelwald nestao je nakon što je uzrokovao kaos u Europi. S nastavkom priče u ovom filmu te niti su još više isprepletene.

Napeta priča koja golica maštu

Na kraju prvog filma mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) zatočila je MACUSA (Magical Congress of the United States of America – Magični kongres Sjedinjenih američkih država) uz pomoć Newta Scamandera (Eddie Redmayne). Ali Grindelwald je ispunio svoju prijetnju i pobjegao te počeo prikupljati sljedbenike od kojih većina nije svjesna njegovog istinskog plana. Ali potajno nastoji povesti čistokrvne čarobnjake u borbu nakon koje će zavladati i bićima koja nisu magična. U nastojanju da spriječiti Grindelwaldove planove, Albus Dumbledore (Jude Law) zatraži pomoć Newta.

Njegov bivši učenik također nije svjestan svih opasnosti koje ga očekuju. Odanost i ljubav borit će se s kušnjama, prijateljstva će nastradati, a obitelji raspasti u svijetu čarobnjaka u kojem će svatko morati zauzeti jednu stranu.  Na filmu su ponovno skupa radili redatelj David Yates, scenaristica i producentica J.K. Rowling te producenti David Heyman, Steve Kloves i Lionel Wigram. Već su surađivali na prvom nastavku Čudesne zvijeri i gdje ih naći. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, originalni scenarij, možete naručiti u svim knjižarama Hoću knjigu. Film, u distribuciji Blitza, možete pogledati u svim kinima, a ulaznice možete kupiti na linku.

https://www.youtube.com/watch?v=-ISXpHaDPoQ&feature=youtu.be

Foto: Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori