The Mystery of Banksy: U Beču je postavljena izložba 150 radova misterioznog umjetnika
The Mystery of Banksy: U Beču je postavljena izložba 150 radova misterioznog umjetnika

The Mystery of Banksy: U Beču je postavljena izložba 150 radova misterioznog umjetnika

Prva pomisao na studeni u Beču mnogima će biti – Advent! Ova dugogodišnja manifestacija jedna je od najpoznatijih u Europi i sjajan je razloga za posjet austrijskoj metropoli. No, izvrstan povod za posjet Beču mogle bi biti i fantastične izložbe koje se održavaju u njemu. Svoja vrata već je otvorila izložba koja uspješno spaja tehnologiju i umjetnost te donosi interaktivni pristup slikarstvu impresionističkog prvaka Claudea Moneta. Više o multimedijalnoj izložbi Monetov vrt možete saznati ovdje. 

Također, trenutno je u Beču moguće razgledati i izložbu posvećenu jednom od najvećih umjetničkih misterija 21. stoljeća. Riječ je o britanskom grafiti umjetniku Banksyju, čija djela već desetljećima privlače interes svjetske javnosti. Izložba The Mystery of Banksy – A Genius Mind donosi uličnu umjetnost anonimnog genija u prostor Wiener Stadthallea.

Photo: COFO Entertaiment
Photo: Dominik Gruss

Izloženo je 150 reprodukcija najpoznatijih Banksyjevih djela. Ipak, prema Banksyjevom motu Copyright is for losers ©TM, ni ovaj hommage njegovom radu nije službeno autoriziran zbog njegove anonimnosti.

U 18 prostorija na različitim materijalima, kao što su platno, tkanina, aluminij, forex i pleksiglas, reproducirani su i objedinjeni grafiti, fotografije, skulpture, video instalacije i grafike, posebno objedinjene za ovu posebnu izložbu. Cijeli postav zaokružuje uzbudljiv videodokumentarac koji osvjetljava najvažnije faze Banksyjeve karijere.

©Dominik Gruss
Photo: Dominik Gruss

U jedinstvenom ambijentu, The Mystery of Banksy – A Genius Mind posjetiteljima pruža cjelovit pregled i uvid u djela ovog iznimnog umjetnika. Izložba ostaje otvorena sve do 5. veljače 2023. godine. Detalji o ulaznicama dostupni su na linku.

Ps: U prosinac u Beč stiže i izložba koja će osvojiti obožavatelje najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu. Više o  interaktivnoj izložbi Harry Potter: The Exhibition možete doznati ovdje.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori