Velikan hrvatske umjetnosti na izložbi u Londonu

Velikan hrvatske umjetnosti na
izložbi u Londonu

picelj 1

Poznata londonska umjetnička galerija Cortesi Gallery 26. svibnja otvorit će veliku izložbu naziva ‘The Concrete Utopia: Ivan Picelj and New Tendencies 1961–1973’ koja istražuje neo avangardu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, u radovima našeg velikog umjetnika.

picelj 2

Kustosica izložbe je Ilaria Biagotti koja će postavom od više 40 umjetnikovih radova publici rekreirati značaj jegove umjetnosti, kao jedne od vodećih figura tog perioda. Ova izložba će stranoj, britanskoj publici pokazati koliko je njegova figura bila značajna, i još uvijek jest,  te koliko je on sma istraživao između slikarstva do arhitekture, pa sve do grafičkog dizajna plakata, kataloga i magazina. Producira je niz radova za svoje prijatelje, umjetnike, arhitekte i ‘duhovne majstore’ kao što su Jean Arp, Pablo Picasso, Victor Vasarely, Raphael Soto i Bruno Munari.

Površina XXX, 1963

Ova značajna izložba moći će se pogledati od 26. svibnja do 22. srpnja u Londonu te se po zatvaranju seli od 14. rujna do 22. listopada u Lugano, Švicarska. Izložbu prati i bogati katalog koji će svakako razveseliti svakog ljubitelja Piceljeve umjetnosti te tog zanimljivog umjetničkog razdoblja i pokreta.

Ivan Picelj

Ivan Picelj

Foto: Damir Fabijanić

Učitati još
Zatvori