Hrvatski muzeji uvršteni u Googleove virtualne muzeje!

Hrvatski muzeji uvršteni u
Googleove virtualne muzeje!

Izrezak 3 post

Zahvaljujući projektu Google Cultural od 21. siječnja 2016. ljudi diljem svijeta mogu putem interneta vidjeti više od 290 umjetničkih djela Muzeja za umjetnost i obrt i 154 djela Galerija naivne umjetnosti Hlebine.

Zaljubljenici u umjetnost diljem svijeta putem samo nekoliko klikova na Google Cultural Institute bit će u mogućnosti uživati u virtualnim izložbama i vidjeti izbor slika visoke rezolucije, izložaka iz Stalnog postava i zbirke ručnih satova, virtualnu šetnje s uslugom Street View, dvije digitalne izložbe kao i najbitnije podatke o MUO.

Izrezak post

Zahvaljujući značajki usluge Street View, Google Cultural Project donosi virtualno razgledavanje Muzeja za umjetnost i obrt, odabiranje radova te kliknanje na njih kako bi se dobile dodatne informacije ili se, gdje postoji takva mogućnost, zadubiti u slike visoke rezolucije.

Izrezak 2 post

Za online posjetitelje razvijene su posebno uređene virtualne izložbe te je moguće razgledati dvije interaktivne izložbe, koje su odabrali stručnjaci Muzeja za umjetnost i obrt. Digitalne izložbe uz pomoć izložaka iz Stalnog postava pričaju priču o promjeni stilskih razdoblja od gotike do grafičkog i produkt dizajna 1990-tih godina kao i priču o stogodišnjem razvoju ručnih satova.

Boris Bučan

Boris Bučan

Tako se mogu vidjeti i neki od najvažnijih izložaka online izložbe MUO-a – pladanj s prikazom trijumfa Bakha i Arijadne, izuzetno reprezentativan primjerak engleskog srebrnarstva inspiriran motivima klasične antike, sat kojim je obilježen prvi let balona koji su 1783. konstruirala braća Montgolfier te djela vodećih hrvatskih autora iz zborke Muzeja: Tomislava Krizmana, Antonija Krasnika, Roberta Frangeša Mihanovića, Raoula Goldonija, Ive Kerdića, Borisa Bućana, Ljube Babića, Ivana Picelja, Ede Murtića i drugih.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori