Ovaj mjesec bit će 20. godina od prve Harry Potter knjige

Ovaj mjesec bit će 20. godina od
prve Harry Potter knjige

Harry Potter

I ako ste prvo pomislili da ste ostarili, niste jedini. Pogotovo ako ste čitali knjige u originalu čim su počele izlaziti ili prijevode čim su stigli na police knjižara. Harry Potter i Kamen mudraca objavljen je 26. lipnja 1997. godine i ubrzo je nakon toga osvojio srca djece (i odraslih) diljem svijeta.

Autorica J. K. Rowling nije niti slutila da će njene knjige postati jedna od najunosnijih franšiza u povijesti. Kako književnih, tako i filmskih. Nekoliko godina zaista se činilo da će sedam knjiga ostati jedini uvid u čarobnjački svijet no nove su planirane trilogije dokazale kako se kraj možda ni ne nazire. Scenarij za drugi dio Čudesnih zvijeri i gdje ih pronaći već je gotov, a premijera je planirana za studeni 2018. Treći dio se očekuje.

Harry Potter

Kolekcionarska izdanja knjige Harry Potter i Kamen mudraca

I to nije sve. Dvadeset godina Harryja Pottera i svih likova koje smo odavno zavoljeli moralo se nekako posebno obilježiti.

Povodom godišnjice od koje nas dijeli tri tjedna izdavačka kuća Bloomsbury pripremila je dva reizdanja prvog dijela serijala. Oba su fokusirana na četiri kuće unutar Hogwartsa – Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw i Hufflepuff. Svaka knjiga dolazi u pripadajućoj boji prema originalnim bojama kuća. Pa tako imamo crveni Gryffindor, zeleni Slytherin, plavi Ravenclaw i žuti Hufflepuff, tvrdo ukoričeno i mekano izdanje.

Harry Potter

Izdanja će donijeti i neki novi sadržaj, poput ilustracija i profila likova. Ograničenu kolekciju u boji svoje omiljene kuće fanovi će moći kupiti samo ograničeno vrijeme, a zalihe već lagano ponestaju. Ako i vi morate imati svoju knjigu kako bi obilježili 20. godišnjicu, naručite je ovdje.

Harry Potter

U međuvremenu pogledajte trailer zamišljenog (jednog od) prednastavaka priče o Harryju Potteru koji je uzburkao bazu obožavatelja. Okosnica priče pratila bi mladog Toma Marvola Riddlea prije nego što je postao Voldemort. Trailer je objavljen prije nekoliko dana i ubrzo sakupio preko 2 milijuna pregleda s kreatorima koji tvrde da imaju zeleno svjetlo od Warner Bros. kompanije da nastave dalje s projektom. Hoće li na kraju to rezultirati cjelovečernjom varijantom ili možda nekom suradnjom znat će se uskoro.

https://www.youtube.com/watch?v=5a1zs9YAvkk

Učitati još
Zatvori