Čudesne zvijeri pokorile svjetske kino blagajne

Čudesne zvijeri pokorile
svjetske kino blagajne

Čudesne zvijeri i gdje ih naći

Sudeći prema reakcijama na prvi film, čini se kako odluka da nova franšiza Harry Potter filmova bude pretvorena u pet nastavaka neće razočarati Warner Bros studio. Radi se, naravno, o ‘Čudesnim zvijerima i gdje ih naći’ koje su u prvom vikendu prikazivanja pokorile svjetske kino blagajne, uključujući i one hrvatske.

Svjetski mediji pišu da su većinu publike ipak sačinjavali nostalgični ljubitelji Harry Potter sage, koji su odrasli na prvih sedam knjiga i filmova iz čarobnjačkog svijeta, ali i mlađe će generacije Eddieja Redmaynea prigrliti kao svog magičnog junaka.

Čudesne zvijeri i gdje ih naći

‘Čudesne zvijeri i gdje ih naći’ uvode nas u novo doba čarobnjačkog svijeta J.K. Rowling, desetljećima prije Harryja Pottera i na drugom kraju svijeta. Dobitnik nagrade Oscar Eddie Redmayne preuzeo je glavnu ulogu magizoologa Newta Scamandera, a film je režirao David Yates koji je ujedno i redatelj posljednjih četiriju Harry Potter filmova. Priča počinje 1926. godine, netom nakon što je Newt Scamander okončao svoje putovanje oko svijeta kako bi otkrio i dokumentirao postojanje niza neobičnih čudesnih bića.

Nakratko se zaustavio u New Yorku, a vjerojatno bi ga i napustio bez ikakvog incidenta… da nije bilo No-Maja (američki naziv za bezjaka) zvanog Jacob i zagubljenog magičnog kovčega iz kojeg pobjegnu neke od Newtovih čudesnih zvijeri, što može izazvati samo nevolje i za svijet bezjaka i za svijet čarobnjaka.

cudesne-zvijeri-3

Ovo je prvi filmski scenarij koji je napisala sama J.K. Rowling. Scenarij je nadahnuo udžbenik za Hogwarts – Čudesne zvijeri i gdje ih naći, koji je u romanima napisao njezin lik Newt Scamander.

Čudesne zvijeri i gdje ih naći, u distribuciji Blitza, možete pogledati već danas u svim kinima.

Foto: Blitz

Učitati još
Zatvori