Imamo prijedlog za super koncert ovaj petak – Zoster stiže u Tvornicu
Imamo prijedlog za super koncert ovaj petak – Zoster stiže u Tvornicu

Imamo prijedlog za super koncert ovaj petak
– Zoster stiže u Tvornicu

Kako se bliži kraj tjedna tako i mi tražimo neka fora događanja kojima ćemo obilježiti početak vikenda. Kako bolje “uroniti” u odmor od odličnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici? Zoster, bend koji nije toliko poznat široj javnost, barem trenutno, postiže velike uspjehe van država regije, a svojom se kvalitetom itekako ističe među bendovima tog tipa. Ovaj mostarski bend u Zagreb stiže nakon koncertne promocije u Austriji i Češkoj, a predstavit će vama i novi album “Najgori” i to sutra u zagrebačkoj Tvornici kulture.

zoster-tvornica-journal1

Novi album “Najgori”

Velika promocija dugoočekivanog petog studijskog albuma “Najgori” bit će ujedno i najveći samostalni koncert Zostera u Zagrebu. Prilika je to čuti album koji je uvršten među najbolja prošlogodišnja regionalna izdanja. Nakon nastupa u Beču i Pragu, zagrebački koncert je polazišna točka za regionalnu turneju koja Zoster dalje vodi po BiH i Srbiji, a neki od koncerata su tjednima unaprijed rasprodani. Zoster ujedno najavljuje i skorašnji izlazak albuma “Najgori” na vinilu, koji ćemo svakako uvrstiti u svoju kolekciju. 

Kritičari društva

Zoster od samih početaka progovara o aktualnim problemima, a kritika hvali album koji ukazuje na društveno crnilo. Nakon što su do sada više puta punili i rasprodavali zagrebačke klubove poput Saxa, Zoster dolazi na najveći samostalni koncert u Zagrebu. Regionalni miljenici popularnost grade svakim novim koncertom, a nastup u Tvornici bit će prilika čuti novi album i presjek dva desetljeća duge karijere. Grupa je osnovana 2000. godine i do sada su objavili pet albuma koje karakteriziraju razni glazbeni žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor glazbe, teksta i frontmen, poetski i prirodno stiže do vlastitoga autentičnog izričaja, koji je najviše obilježio grupu Zoster.

“Grupa Zoster iza sebe ima pet studijskih albuma koja možemo podijeliti u 2 faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo” i “Festival budala”, a drugoj “Imači kada”, “Srce uzavrelo” i “Najgori”. Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno, introvertnija, pa i mračnija.” – kaže nam Mario Knezović.

Imamo ulaznice za koncert

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 16 eura, a sutra će za ulaznicu trebati izdvojiti 19 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i na Eventim.hr i Entrio.hr. No, dvije ulaznice za koncert imamo i mi, dovoljno je samo poslati svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na ifeellucky@journal.hr s predmetom maila ZOSTER do petka, 16. veljače u podne. Dobitnika ćemo objaviti istoga dana i kontaktirati ga e-mailom. Sretno!

zoster-tvornica-journal2

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori