The Splitters – Nakon nastupa na Dori objavljuju i novi album
The Splitters – Nakon nastupa na Dori objavljuju i novi album

The Splitters – Nakon nastupa na
Dori objavljuju i novi album

The Splitters su četveročlani rock bend koji čine dva para braće: Petar Senta (ritam gitara, vokal) i Josip Senta (bass gitara, vokal) te Antonio Komić (bubnjevi) i Marko Komić (solo gitara).

Na sceni su se predstavili 2018. godine albumom Love sucks na engleskom jeziku, a ubrzo i pjesmama na hrvatskom jeziku. Singlom Oboji me dečki su prikupili svoju publiku, a pjesme Barbara i Nitko kao mi osvojile su radijski eter i donijele im bazu obožavatelja ovog svježeg zvuka.

Novi izazov: nastup na Dori

Prošle su godine nastupili 69. izdanju Zagrebačkog festivala s pjesmom Izgubljeni grad, snimljenom u studiju Abbey Road u Londonu. Uslijedio je i nastup na INMusicu, kao i festivalu Mudri Brk. No, pred njima je novi izazov – Izbor za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije. Za ovogodišnji nastup na Dori s pjesmom Lost and Found pridružit će im se i braća Mihaljević – Marko i Matej. Marko je aranžirao i producirao pjesmu, a njegov brat Matej svirao violine.

Za tekst i glazbu pjesme Lost and Found zaslužni su Branimir Mihaljević i Neven Kolarić .

Novi projekt: Album Role filmova

Nastavak godine donosi i njihov novi, treći po redu studijski album. Novi album Role filmova trebao bi biti objavljen u prvoj polovici 2023. godine. Na njemu se nalaze singlovi koji su posljednjih mjeseci osvojili domaći radijski eter: Barbara, Nitko kao mi, Emocionalna pornografija te singl – nositelj imena albuma Role filmova.

Na upit što nam donosi novi album, The Splittersi su nam kazali sljedeće: “Pa tematika je ljubavna. Album je pun malih događaja, osjećaja, sanjarenja, smiješnih sličica, zgoda, nezgoda s raznolikom glazbenom podlogom…ma ima tu svega!”

The Splitters

Također, priznali su nam i kako je glazba koju osobno slušaju također prepuna emocija te ovisi o njihovom raspoloženju. “Naravno to i je ono pravo(intimno) slušanje ili rezoniranje i postoje playliste za ta stanja pa onda party glazba, pozadinska… ma čudo jedno, tako da ne postoje samo određeni glazbenici ili stil koji slušamo”, dodaju.

Na skorašnjem nastupu u Opatiji pozornica će biti samo njihova, a nas je zanimalo s kim bi je voljeli dijeliti. “Hmm vjerojatno ACDC, Kings od Leon, Arctic Monkeys, Killers, Coldplay – uglavnom pokoji stariji i dosta “novijim” bendovima sa svježijim zvukom”, njihov su odabir.

The Splitters

Foto: Marita Bulimbašić

Učitati još
Zatvori