Shakira je nakon 7 godina objavila novi album, a najviše pažnje privukao je duet s Cardi B
Shakira je nakon 7 godina objavila novi album, a najviše pažnje privukao je duet s Cardi B

Shakira je nakon 7 godina objavila novi album, a najviše pažnje privukao je duet s Cardi B

Još krajem prošle godine mogli smo zaključiti da će 2024. godina biti u znaku glazbe i novih albuma. U prilog tome ide činjenica da je poduži spisak na kojem su se našle pop pjevačice Dua Lipa, Ariana Grande, Billie Eilish, Jennifer Lopez i mnoge druge svakog dana bogatiji za bar još jedno ime. Na njemu se našla i kolumbijska pjevačica Shakira, čiji je novi album je izašao 22. ožujka.

Las Mujeres Ya No Lloran

Posljednji album pod nazivom El Dorado pjevačica Shakira objavila je 2017. godine. Najzapaženija pjesma na njemu bila je kolaboracija s Malumom, odnosno pjesma Chantaje, a album je vrlo brzo zauzeo prvo mjesto na Billboard top listi – i to u kategoriji latinskih albuma.

Potom je uslijedila neočekivana pauza, ali je tijekom nje Shakira objavljivala pojedine pjesme kroz koje se spremala za veliki glazbeni povratak. Među njima se izdvojila Music Sessions Vol. 53 – numera koja je oborila rekord po pitanju pjesme na španjolskom jeziku koja je u jednom danu ostvarila najveći broj slušanja na platformi Spotify.

Upravo po rečenici iz ove pjesme čitav novi album, 12. po redu, dobio je naziv. U prijevodu, on odražava Shakiru i njen čvrst stav: Žene više ne plaču.

Las Mujeres Facturan

Na novom albumu našlo se ukupno 16 pjesama – kako samostalnih, tako i kolaboracija s izvođačima kao što su Karol G, Rauw Alejandro i drugi. Ipak, najviše pažnje privukao je duet koji je pjevačica snimila s Cardi B pod nazivom Puntería. Ova pjesma već je dobila i glazbeni spot, a u narednim mjesecima očekuju se i drugi. Također, ovo je prvi album koji je pjevačica objavila u digitalnoj, ali i u formi vinila.

Album, između ostalog, prikazuje na koji način je Shakira doživjela transformaciju u gotovo svakom aspektu. Ona je na Instagramu opisala kreativni proces koji stoji iza njega kroz pojam alkemije. Odnosno, kao pretvaranje suza u dijamante, a ranjivosti u snagu.

Upravo zbog toga, fanovi su bili sigurni da se iza naziva Las Mujeres Ya No Lloran krije još jedan fenomenalan album – a tako je i bilo. On je drugačiji, jedinstven i melodičan, te svojstven prepoznatljivom stilu kolumbijske pjevačice.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@shakira)

Učitati još
Zatvori