Beyoncé u country verziji: Stigao je novi album Cowboy Carter
Beyoncé u country verziji: Stigao je novi album Cowboy Carter

Beyoncé u country verziji: Stigao je
novi album Cowboy Carter

Kraj mjeseca uvodi nas u novu glazbenu eru jedne od najvećih pjevačkih zvijezda današnjice. Beyoncé je objavila novi album, nazvan Cowboy Carter. Projekt country glazbe je dugo očekivani Act II njenog albuma Renaissance iz 2022. godine, a službeno je objavljen upravo danas, 29. ožujka. Ovo je njezin osmi studijski album, te drugi od tri planirana dijela najavljene glazbene trilogije.
Cowboy Carter
Beyonce

Ovo je album ‘Beyoncé

Riječ je i o njezinom najdužem albumu, sastavljenom od 27 pjesama. Na njemu su se našli 16 Carriages i Texas Hold ‘Em, koji je vodeći na Billboard Hot 100 ljestvici. Potonji je postao Beyoncéin prvi broj 1 kada su county pjesme u pitanju.

Kako izvještava Billboard, Beyoncé je tako postala prva žena koja je bila na vrhu i Hot Country pjesama i Hot R&B/Hip-Hop pjesama. Ona se pridružuje Morganu Wallenu, Justinu Bieberu, Billyju Rayu Cyrusu i Rayu Charlesu, jedinim izvođačima koji su dospjeli na br. 1 na obje ljestvica.

A premda su ga mnogi takvim prozvali, sama Beyoncé tvrdi kako ovo nije country album. Ovo je album ‘Beyoncé‘, poručuje.

Neočekivana suradnja

Nadalje, album Cowboy Carter uključuje njezinu najavljivanu obradu kultne Jolene, a uključuje i javljanje same Dolly Parton u snimci naslovljenoj jednostavno Dolly P. Beyoncéina Joline zapravo je ‘Becky with good hair’ te je jasna aluzija na njezinu pjesmu Sorry, predstavljenu na albumu Lemonade.

Album uključuje i pojavljivanje country legende Willieja Nelsona, suradnje s Post Malonom i kćeri Rumi Carter te spomen poznate afroameričke country pjevačice Linde Martell na pjesmi Spaghettii. Ipak, najveći interes izazvala je suradnja s Miley Cyrus na pjesmi II Most Wanted, a kako dvije vrsne pjevačice zvuče zajedno poslušajte u nastavku.

Cijeli album možete poslušati ovdje.

Foto: Promo, Instagram (@beyonce), Blair Caldwell

Učitati još
Zatvori