The Prodigy idućeg proljeća stiže u Hrvatsku
The Prodigy idućeg proljeća stiže u Hrvatsku

The Prodigy idućeg proljeća
stiže u Hrvatsku

Svjetski glazbeni velikani The Prodigy stižu na peti, jubilarni Sea Star! Umaški festival u laguni Stella Maris na svojoj će glavnoj pozornici ugostiti najvažniji electro punk bend svih vremena i 19. i 20. svibnja 2023. godine energično lansirati novu festivalsku i turističku sezonu. Sea Star se ovime upisao u raspored jedne od najtraženijih globalnih turneja 2023. i stao uz bok vodećim festivalima Europe kao što su EXIT, Mad Cool, Nova Rock i drugi.

Bend koji je već desetljećima okidač planetarnog ludila za elektronskim zvukom, svojim je pjesmama “Firestarter”, “Breathe”, “Smack My Bitch Up”, “Voodoo People”, “No Good (Start The Dance)” i mnogim drugima kreirao glazbenu povijest i cijeli jedan žanr, ali obilježio odrastanje generacija diljem svijeta. Pritom su posebnu konekciju imali s našom regijom.

Magično okruženje umaške lagune Stella Maris još će jednom postati središnja lokacija lansiranja nove festivalske sezone. Mjesto je to koje je s četvrtim izdanjem Sea Stara proteklog svibnja bilo središte prvog velikog festivalskog okupljanja u Hrvatskoj nakon dvoipolgodišnje pauze.

Umaški događaj u organizaciji EXIT tima tada je posjetilo više od 40.000 ljudi i na savršen način pokrenulo glazbenu i turističku sezonu. Upravo je Sea Star festival ovih dana postao i jedini hrvatski glazbeni događaj nominiran na prestižnim Europskim festivalskim nagradama, u kategoriji “Najbolji festival srednje veličine”. Karte je moguće nabaviti ovdje. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori