Zašto je serum must-have u skincare rutini?
Zašto je serum must-have u skincare rutini?

Zašto je serum must-have u
skincare rutini?

Već nekoliko godina svjedočimo velikoj popularnosti tonika, ampula i esencija u njezi kože. Uz novitete poput ovih, lako je pogubiti se pri kreiranju svakodnevne rutine. Ipak, što god se odlučili koristiti – serum bi i dalje trebao biti jedan od vaših prioriteta.

Serumi su, za razliku od losiona i krema za lice, lakše teksture i više koncentracije aktivnih sastojaka koji mogu dubinski penetrirati u kožu – a nerijetko su i snažniji od prosječnog tonika ili esencije te praktičniji od ampula. Zahvaljujući bogatstvu aktivnica, serumi uspješno rješavaju probleme poput bora, hiperpigmentacije, dehidracije, preosjetljivosti, akni itd.

Želite li doista poraditi na određenom skincare problem ili naprosto održati kvalitetu kože kakvu imate, serumi su najbolji izbor.

Kako kombinirati serum u rutini njege?

Želite li serumu dati šansu da maksimalno kvalitetno odradi posao, stavit ćete ga na sam početak skincare rutine. Dakle, odmah nakon čišćenja lica. Naime, serumi su laganih, nerijetko vodenastih tekstura, čime trebaju nesmetan prolaz kako bi dubinski penetrirali u kožu – postoji li na koži već sloj nekog proizvoda, tada mogu slabije doprijeti do dubine kože, pa jednako tako i slabije odraditi posao.

Ipak, serume je obavezno “zatvoriti” kremom, losionom ili uljem nakon aplikacije, jer tek tako mogu ostvariti puni potencijal, posebice ako je riječ o hidratantnim serumima koji iz kože mogu naprosto ispariti.

Serumi koje vrijedi isprobati

Želite li maksimalno iskoristiti čari seruma, uložit ćete u serum brenda s klinički dokazanim rezultatima, a jedan od takvih je svakako i Eucerin. U svom skincare portfelju Eucerin krije nekoliko fantastičnih seruma, a ove bismo istaknuli.

  • Anti-Pigment Skin Perfecting Serum
  • Hyaluron-Filler hidratantni booster
  • Hyaluron-Filler korigirajući serum
  • Hyaluron-Filler Vitamin C booster

• Anti-Pigment Skin Perfecting Serum

Anti-Pigment Skin Perfecting Serum, klinički testiran, ultra lagani serum za njegu lica sadrži Thiamidol koji učinkovito smanjuje hiperpigmentacije i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje. Prvi rezultati su vidljivi već nakon dva tjedna korištenja i kontinuirano se poboljšavaju uslijed redovite primjene.

Ovaj serum se brzo se upija, nemastan je i pomaže koži da izgleda ujednačeno, profinjeno i s prirodno blistavim sjajem, zahvaljujući i dodatku hijaluronske kiseline, a pritom je prikladan za sve tipove koža.

• Hyaluron-Filler hidratantni booster

Hyaluron-Filler hidratantni booster je iznimno lagani i osvježavajući serum koji pruža trenutnu hidraciju i povećava razinu vlage u koži do 24 sata. Ima iznimno zanimljivu formulu koja sadrži samo 11 sastojaka te kombinira dvije vrste visoko koncentrirane hijaluronske kiseline s glicerinom. Obje tvari se prirodno proizvode u stanicama kože kako bi se održala njezina vlažnost, a u formuli hidratantnog boostera djeluju kao magnet koji veže vlagu na površini kože!

Brzo se upija i ostavlja kožu glatkom i zdravom, a pritom je prikladan za sve tipove kože, pa čak i za osjetljivu.

• Hyaluron-Filler korigirajući serum

Hyaluron-Filler korigirajući serum je iznimno lagani serum koji pročišćava pore i smanjuje fine linije, uz dodatak antioksidativna djelovanja. Sadrži tri ključna aktivna sastojka, hijaluronsku, glikolnu i mliječnu kiselinu, uz bogatstvo antioksidansa, koji štite kožu od slobodnih radikala i štetnih utjecaja iz okoline. Uz ovaj serum vidjet ćete ovježenu i zaglađenu kožu, lišenu teksture.

Prikladan je za svakodnevnu upotrebu, za kože s prvim znakovima starenja ili za kože koje izgledaju grubo i umorno.

• Hyaluron-Filler Vitamin C booster

Želite li inovativan anti-aging proizvod, sugeriramo Hyaluron-Filler Vitamin C booster. Ovaj serum je u formi brzoupijajućeg boostera koji jača i zaglađuje kožu, istovremeno ispunjavajući bore. Učinkovita kombinacija tri moćna sastojka, vitamin C, hijaluronska kiselina i likokalkon A, pružaju koži svjež i blistav izgled.

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster pogodan je za sve tipove kože i klinički i dermatološki dokazano jača kožu i ispunjava bore. Koža je zaglađena, svježa i blistava u samo sedam dana, a rezultati se poboljšavaju tijekom vremena, uslijed redovite primjene.

Proizvode istražite bolje na Eucerin web stranici, a proizvode nabavite na njihovim prodajnim mjestima.

Foto: Eucerin

Učitati još
Zatvori