Nakon deset godina Pipsi su napokon izbacili dugoočekivani album Vesna
Nakon deset godina Pipsi su napokon izbacili dugoočekivani album Vesna

Nakon deset godina Pipsi su napokon
izbacili dugoočekivani album Vesna

Grupa PipsChips&Videoclips objavila je danas novi album, dugoočekivano izdanje pod nazivom Vesna. Ranije najavljen singlovima Pariz i Većinom, novi studijski album Pipsa prvo je album izdanje benda nakon deset godina i nagrađivanog remek-djela Walt.

Vesna broji ukupno osam pjesama, a glazbu i tekst potpisuje Dubravko Ivaniš. Marko Levanić i Ivan Božanić zaduženi su za produkciju i aranžmane, a za miks i mastering Pavao Miholjević i Jurica Ferina. Naslovnicu albuma potpisuje Nikolina Ivezić, a sniman je u studiju “Dan, Mrak”.

pipsi
Pipsi
Pipsi

Na albumu su svirali i pjevali Dubravko Ivaniš koji je uz vokal svirao i klavijature. Njih je svirao i Ivan Božanić uz gitaru. Na klavijaturama je i Marko Levanić koji je zadužen i za bas. Krunoslav Tomašinec je na gitari, Zdeslav Klarić na klaviru, a Pavle Gulić je svirao bubanj. Kao prateći vokali se pojavljuju Ivana Starčević, Jadranka Ivaniš i Lucija Ivaniš.

Novi materijal Pipsa najavili su Pariz, ljubavni singl koji se, kaže Dubravko Ivaniš, dotiče ključnih pitanja koja traže konkretne odgovore, te Većinom koji i otvara album. Sve je to dalo uvid u dugoočekivani studijski uradak koji je upravo objavljen. Album Vesna objavljen je za LAA i od danas dostupan na većini streaming servisa i YT kanalu Pipsa. Na Spotify stiže kroz dva dana, a CD će biti dostupan u svim boljim shopovima sljedeći tjedan.

Pipsi
Pipsi

Prvi koncerti na kojima će se nove pjesme, uz diskografsku akciju Pipsa, moći čuti uživo planirani su od 7. do 11. studenog u zagrebačkom klubu Sax. Petodnevna rezidentura Pipsa u Palmotićevoj je rasprodana.

Pipsi

Foto: PR

Učitati još
Zatvori