Natali Dizdar ekskluzivno na Journalu predstavlja pjesmu Krug. I otkriva nam niz noviteta
Natali Dizdar ekskluzivno na Journalu predstavlja pjesmu Krug. I otkriva nam niz noviteta

Natali Dizdar ekskluzivno na Journalu predstavlja pjesmu Krug. I otkriva nam niz noviteta

Natali Dizdar ubraja se među najkvalitetnije glasove hrvatskog glazbenog neba. Njezin rad pratimo od kada je kročila pod reflektore i svoj talent predstavila u prvom domaćem  glazbenom natjecanju. Od tada nas ne prestaje oduševljavati svojim osebujnim glazbenim izričajem. Stoga nas posebno veseli što upravo na Journalu imamo priliku predstaviti njezinu novu pjesmu Krug.

Natali nas uvodi u svoj krug

Natali smo imali priliku posjetiti na snimanju spota, čiju režiju potpisuje Benjamin Strike. Spomenutu priliku iskoristili smo i za kratki razgovor. Kako se nosi s kritikama, koje su njezine životne radosti i što posebno voli kod sebe možete doznati u nastavku.

Natali Dizdar
  • Imamo tu čast da zajedno predstavljamo tvoju novu pjesmu. Kako si ju ti osobno doživjela?

Pjesma je zapravo dio cjeline, odnosno EP-a koji obilježava jednu etapu mog života tako da sam i nju samu više doživjela kroz jedan atmosferični zvuk koji boja taj cijeli album. Spot prati tekst pjesme, a radio ga je Benjamin Strike. U njemu se prikazuje prolaznost života, ali i osjećaj kad kao začaran i bez pomaka ostaješ u nekom trenutku, dobrom ili lošem.

Natali Dizdar
  • Vjerujemo kako je teško odabrati vlastitu pjesmu koja ti je najdraža, no imaš li pjesmu koju posebno voliš izvoditi?

To se zaista mijenjalo kroz godine, a i neke pjesme su kroz live dobile jednu skroz novu dimenziju pa nam je te obično najslađe i za izvoditi. U zadnje vrijeme to je posljednji singl, pjesma Ocean.

  • Na sceni si dugi niz godina, no postoji li još nešto što ne znamo o Natali? Možeš li s nama podijeliti dvije stvari?

Volim crni humor i imam visoku toleranciju na ljudsku glupost.

Natali Dizdar
  • Glazbena karijera ti je neminovno donijela i život pod povećalom javnosti. Kako se osobno nosiš s komentarima? Izbjegavaš li ih ili…?

Iskreno, ne sjećam se kad me neki komentar dotakao, davno je to bilo… Osim toga privatnost sam se potrudila zadržati za sebe koliko god je to bilo moguće, a otkako je društvenih mreža čak se ni ne moram previše truditi jer ima toliko ljudi koji su željni pozornosti da možda nema ni potrebe toliko zadirati u živote nas ostalih.

Natali Dizdar
  • S druge strane, kako sada gledaš na svoje glazbene početke? Postoji li nešto što bi voljela da si znala ranije, a što bi mogao biti sjajan savjet onima koji su na početku svoje karijere?

Mislim da su se stvari dosta promijenile od vremena kad sam ja bila na početku, a i čini mi se da sam uvijek znala ono što je za mene bilo i ostalo važno. Sve ostalo naučila sam na putu. Bilo mi je bitno imati osobu od povjerenja u najužem timu, nekoga sa znanjem, iskustvom i vizijom, ali s povjerenjem isto treba pažljivo tako da bi možda to bio taj savjet. U ovom poslu važno je paziti na granice jer su interesi različiti i rijetko kad se potpuno poklapaju s vašim. Možda je puno vrjedniji savjet za one koji se glazbom bave iz ‘pravih razloga’ taj da se najbolji glazbeni momenti događaju spontano, bez kompromisa i kalkulacije. Plus, voljela bih da sam odmah kupila mikrofon koji sad imam, razlika je ogromna.

Natali Dizdar
  • Osim glazbe, koje su tvoje male životne radosti? Što je ono što ti instant popravi loš dan?

Humor, šetnja uz more, časa vina s prijateljicom.

  • Postoji li neka uspomena, iz poslovnog ili privatnog života, koju bi željela ponovno proživjeti?

Otići još jednom u Las Vegas, ovaj put s frendicama… U poslu sve ionako ide u ‘krug’ što u mom slučaju nije uopće loše.

Natali Dizdar
  • Što je ono što posebno voliš kod sebe?

Zaigranost i talent za potpuno isključenje kad mi je to potrebno.

  • Čemu se posebno veseliš u narednom periodu? Pripremaš li nam još noviteta na glazbenom planu?

Neko uzbudljivo vrijeme je što se tiče poslovnih planova i novih suradnji. Novi singl Krug i pripadajući EP Po kišnim plažama je konačno vani. Osim toga, veseli me i snimanje novog LP-a na kojem već neko vrijeme surađujem s dečkima iz benda Porto Morto. Na njemu su već poznati singlovi Zadnji dan ljeta i Ocean, a upravo sam snimila i jedan zanimljivi duet, drugi u mojoj karijeri, a koji će se također naći na tom Ljetnom albumu.

Dodatne informacije

Novi EP Natali će predstaviti i na rasprodanom koncertu koji je u subotu, 4. studenog zakazana u Klub kazališta Komedija Kontesa. Sjajna je vijest kako će Natali pred zagrebačku publiku stati i uoči Valentinova. Točnije, Natali za Valentinovo priprema dvostruku poslasticu za zaljubljene –  13. veljače je u Petom kupeu, a 14. veljače u Rijeci u Kulturnom domu Sušak.

Također, novi EP Blues po kišnim plažama predstavit će i u prosincu nastupima u Splitu i u Dubrovniku.  Dana 22. prosinca nastupa u splitskom Otiumu, a 23. prosinca u dubrovačkoj Dubini.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori