Miley Cyrus obara rekorde pjesmom Flowers koju je posvetila Liamu Hemsworthu
Miley Cyrus obara rekorde pjesmom Flowers koju je posvetila Liamu Hemsworthu

Miley Cyrus obara rekorde pjesmom Flowers
koju je posvetila Liamu Hemsworthu

Prošli je tjedan bio poprilično bombastičan po pitanju novih glazbenih brojeva. Prvo je Shakira lansirala pjesmu posvećenu Piqueu koja je itekako podigla prašinu, a zatim je svoju posvetu lansirala i Miley Cyrus. No na vizualno savršen način.

Miley svoj novi album najavljuje još od novogodišnjeg koncerta. Osim albuma bilo je jasno da je odmah najavila i jednu novu verziju sebe. Glazbenica koja je poznata po reinvenciji svojeg lika, 2023. godinu je proglasila godinom nove Miley. Diljem New Yorka su kao najava svemu što dolazi osvanuli plakati New Year, New Miley.

I sada kada je nova Miley napokon ugledala svjetlo dana, moramo reći da smo oduševljeni. I, čini se, njeni vjerni fanovi. Od petka, 13. siječnja, kada je Flowers lansiran, već je srušio rekord kao njezin najpreslušavaniji singl ikad. Trending je na apsolutno svim streaming platformama, jednako kao i spot na YouTubeu.

Flowers

Propale ljubavi već su poznato plodno tlo za nastanak glazbenih brojeva, često najvećih svjetskih hitova, no Miley je ovoga puta to podigla na novu marketinšku razinu i platformu koja će iznijeti lansiranje cijelog albuma. Flowers je, naravno, posvećen Liamu Hemsworthu, njenom bivšem mužu i vezi okrunjenoj brakom koja je završila 2019.

Osim što je pjesmu lansirala točno na Liamov rođendan, u lyricsima nema sumnje da govori baš o njihovoj vezi. Referira se činjenicu da su bili golden couple, na zajednički dom koji je izgorio, na neslaganja među njima… O drugim skrivenim sitnicama i manje poznatim detaljima njihove veze u pjesmi i spotu društvene mreže bruje cijeli vikend.

No iako je pjesma posvećena bivšem mužu, u konačnici govori o tome kako je naučila voljeti sebe. Kako je sama sebi najvažnija. Kako sve za čim je žalila zapravo ima, ali u vezi sa samom sobom.

Ultimate break-up song, rekli bismo. A sudeći po broju preslušavanja, fanovi se slažu.

Pjesmu prati vizualno savršen spot. Priču započinje u zlatnoj haljini, nastavlja u donjem rublju kroz workout session, a završava u crnom oversized odijelu na krovu vile. Priču potpisuje kreativni direktor Jacob Bixenman koji cijeloj priči daje pravi mood. S Miley je do sada surađivao na nizu kratkih videa 2022. godine i vidljivo je da će cijeli Endless Summer Vacation imati njegov pečat.

Flowers je, naime, najava za album Endless Summer Holidays koji izlazi 10. ožujka i može se prednaručiti ovdje. A mi jedva čekamo čuti i vidjeti još materijala nove Miley.

Učitati još
Zatvori