Matija Cvek rasprodanim koncertom na pulskom Kaštelu najavio novi album
Matija Cvek rasprodanim koncertom na pulskom Kaštelu najavio novi album

Matija Cvek rasprodanim koncertom na
pulskom Kaštelu najavio novi album

Već prepoznatljiv energični nastup Matije Cveka & The Funkensteins sinoć je rasplesao Kaštel. Publika je u sav glas pjevala već dobro znane hitove Trebaš li me, Ptice, Visine,… Za ovu priliku Matija je uz svoj bend po prvi put izveo pjesme s novog albuma. Sudeći po reakciji vjerujemo da će nove pjesme ubrzo naći put do Matijine publike.

Matija Cvek
Matija Cvek
Matija Cvek

Kao jednu od najdražih koje je ikad napisao Matija je izdvojio pjesmu Zalazak kojoj je dao poseban emotivni pečat koji se čuje u svakom tonu. Sretan sam što jedna od najdražih pjesama koje sam snimio napokon dobiva svoj prostor među ljudimarekao je Matija Cvek o pjesmi. Spot za pjesmu Zalazak je radio Luka Sepčić i produkcijska kuća Sestrice. Gošća u Matijinom novom spotu je jedinstvena bodypainting umjetnica Tena Grgić koja je kroz svoje viđenje na platno prenijela emociju pjesme. Nevjerojatne optičke iluzije koje Tena stvara došle su do izražaja u slici koju vidimo na kraju spota. Glazbu za pjesmu Zalazak je radio Marko Dundović, a tekst je pisao Matija Cvek.

Željno iščekivani novi album Vile se ovdje igraju Matija će predstaviti 15. rujna. Možda mi je ovaj draži od prvog jer je konceptualan. Ima u njemu putovanja, života, ali i zafrkancije, rekao je Matija o albumu. Pjesmu Zalazak slušajte na svim digitalnim servisima.

Za Matiju & The Funkensteins radno ljeto još traje, pa ih uskoro čekaju koncerti 14.8. Love Bar, Dubrovnik 15.8. Trpanj, 18.8. Glina i 19.8. Sv. Križ Začretje.

Foto: Đeni Akelić

Učitati još
Zatvori