Luce sasvim iskreno: Nedostatak koncerata prislio me da izađem iz svoje zone komfora
Luce sasvim iskreno: Nedostatak koncerata prislio me da izađem iz svoje zone komfora

Luce sasvim iskreno: Nedostatak koncerata prislio me da izađem iz svoje zone komfora

Glazbenica Lucija Ćustić, poznata nam i kao Luce nedavno je predstavila novu pjesmu Sve me vodilo k tebi. Pretposljednji je to singl koji će se naći na njezinom novom studijskom albumu, a ujedno sjajan povod i za naš kratak razgovor u kojem nas upoznaje sa svim novitetima iz vlastitog života.

Luce
  • Naš zadnji razgovor odvio se prije točno četiri godine. Što bi posebno istaknula da ti se dogodilo u periodu između naša dva razgovora?

Uh, u koroni puno ničega, a nakon toga puno svačega. Što se glazbe tiče, evo privodim kraju novi album koji će izaći na proljeće i zvat će se Fragmenti, a radim ga uz pomoć koautora i producenta Alana Dovića.

Privatno se isto svašta izdogađalo; pored pjevanja, počela sam raditi na radiju (HR2), a uz to i posuđujem glas u reklamama i raznim projektima (voice over) tako da su na mene korona i nedostatak koncerata zapravo dobro djelovali jer su me prisilili da izađem iz komfor zone i krenem tražiti posao u sferama u kojima sam oduvijek htjela biti, ali me bilo strah probati. Kad otvoriš um, otvore se i mnoga vrata!

Luce
  • Sve me vodilo tebi, naziv je tvog novog singla. On se već našao na našoj playlisti, a prema najavama uskoro bi trebao uslijediti i spot. Što nam o tome možeš otkriti?

Tako je, spot izlazi krajem siječnja, taman kad će se zaboraviti Mariah Carey i ostale božićne pjesme 🙂 To je zapravo prva pjesma u kojoj sam sretno zaljubljena, pošto sam inače u pjesmama ili plakala u jastuk jer me ostavio i više me ne želi ili sam bila sretno single, bilo je svega… a evo sad se pojavio jedan mali od skoro dva metra i kako su mi pjesme često preslika mojih stanja i emocija, ovaj put je iz mene izašla afirmativna, romantična pjesma :).

Luce
  • Kad smo kod otkrivanja, uskoro nam spremaš novi album. Kako teku pripreme, kada bi ga mogli očekivati?

Evo dovršavamo ga Alan i ja, izaći će u svibnju iduće godine, točno deset godina nakon objave mojeg prvog singla Možda mi, a prije njega i još jedan singl Biraš nas. Volim simboliku i ovo vidim kao neki krugić koji će se zatvoriti, makar u mojoj glavi.

Luce
  • Dok čekamo novi album, gdje te možemo slušati?

Taman sam se vratila s koncerta na Krku, bilo je hladno, ali divno, a sad se vraćam u studio do daljnjega odnosno dok ne dovršimo album. Naravno uvijek su tu razne glazbene platforme na kojima me se može slušati, dok ne saznam nove datume koncerata.

Luce
  • Bliži nam se kraj godine, imaš li neke posebne želje koji bi voljela ostvariti u narednoj?

Prije svega zaista želim zdravlje i psihičko i fizičko i mojim bližnjima i sebi. To tako uzimamo zdravo za gotovo, dok ne krenu problemi. Uz to, želim nam sreću jer bez nje sve ide puno teže, kao i zahvalnost koja je podcijenjena, a užasno bitna za kvalitetan i ispunjen život. Što se posla tiče, želim si još puno fora voice over angažmana, lijepih koncerata i pjesama, neku sinkronizaciju crtića i da se što više smijem, a što manje previše razmišljam i opterećujem stvarima na koje ne mogu utjecati.

Foto: Maja Turković

Učitati još
Zatvori