10 sjajnih koncerata koje ove zime pohodimo u Zagrebu
10 sjajnih koncerata koje ove zime pohodimo u Zagrebu

10 sjajnih koncerata koje ove zime
pohodimo u Zagrebu

Godina je tek startala, a već znamo da će nam na glazbenom polju ponuditi niz sjajnih glazbenih nastupa kako stranih, tako i domaćih zvijezda. Robbie Williams, Imagine Dragons, Depeche Mode… samo su neka od imena uz koja ćemo provesti ljetne mjesece.

No, nema očajavanja. Zima pred nama također nosi niz sjajnih koncerata, posebice domaćih glazbenika. Deset koncerata koje u Zagrebu možete pohoditi narednih mjeseci donosimo u nastavku:

Vesna Pisarović

Na pozornicu kluba Boogaloo, nakon godina izbivanja, ponovno će se popesti miljenica publike Vesna Pisarović. Njezin nastup zakazan je za petak, 27. siječnja. Skoro pa ne postoji izlazak na kojem se nije pustila barem jedna njena pjesma, a uz poznate hitove su odrastale mnoge generacije. Vjerujemo kako će i ovaj nastup biti prilika za sjajan izlazak.

Grše

Nagrađeni triljski reper Grše u subotu 4. veljače ponovno stiže u zagrebačku Tvornicu kulture. Mjesto koje je ispisalo njegovu glazbenu povijest i etabliralo ga u vodeće domaće hip-hop ime nove generacije. Glazbenik je iskazao želju da ovaj nastup u Tvornici nadmaši prethodnim, koji je nazvao i najvećim koncertom u dosadašnjoj karijeri.

koncert

Perpetuum Jazzile

Svjetska glazbena senzacija Perpetuum Jazzile ponovno stiže u Zagreb. Njihov nastup zakazan je utorak, 7. veljače kada će nastupati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Prilika je ovo da se još jednom uvjerite u svu raskoš talenta talent ovog planetarno poznatog vokalnog orkestra.

Crvena jabuka

Na samo Valentinovo, u utorak, 14. veljače legendarni bend Crvena jabuka održat će koncert u Areni Zagreb. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, prvi je ovo njihov izlazak na pozornicu zagrebačke Arene. Koncert pod nazivom Tamo gdje ljubav počinje publici će predstaviti najpoznatije hitove legendarnog benda, a posebna će pažnja biti usmjerena na njihove najljepše ljubavne pjesme.

koncert zagreb

Lu Jakelić

Lu Jakelić jedna je od najperspektivnijih umjetnica koja je stasala i raste na hrvatskoj glazbenoj sceni posljednjih desetak godina. Zagrebačkoj publici će se predstaviti u srijedu, 15. veljače u Petom kupeu. Okupljeni će moći uživati u pjesmama s debitantskog albuma Sve o čemu sam šutjela.

Josipa Lisac

Ove godine obilježava se 50 godina od izlaska albuma Dnevnik jedne ljubavi, diskografskog debi izdanja Josipe Lisac. Tom prilikom glazbena diva održat će dva koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Zakazani su za utorak 21. te subotu 25. veljače, a o velikom interesu publike svjedoči i podatak kako su već rasprodani.

Marko Tolja

Zbog ljubavi prema swingu, ali prvenstveno zbog njegovih iznimnih vokalnih kvaliteta, mnogi ga nazivaju hrvatskim Frankom Sinatrom. Zlatno doba Hollywooda, kantautorski opus i premijera novog materijala s nadolazećeg albuma Pianissimo samo su neke od poslastica koje Tolja priprema za svoju publiku u subotu, 11. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

S pjevačem smo imali i ekskluzivno priliku razgovarati, a naš intervju možete pronaći ovdje.

Gibonni

Gibonni slavi 35 godina karijere, a tim povodom priredit će dva koncerta u Areni Zagreb. Prvi od njih, zakazan 8. ožujka, već je rasprodan u rekordnom roku. No, druženje sa zagrebačkom publikom pjevač je zakazao i za petak, 10. ožujka.

Božo Vrećo

Lirski tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije, stiže u ponedjeljak, 13. ožujka u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha, koji žanrovski zalazi i u sfere jazzabluesa, spiritualnog i polifonog.

Maksim Mrvica

Jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika u svijetu, pijanist Maksim Mrvica, nakon četiri godine ponovno će nastupiti u Zagrebu. Susret s publikom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski zakazan je za subotu, 18.ožujka. Proslavljeni pijanist dolazi u pratnji novog benda, uz audio vizualne efekte posebno osmišljene za ovu turneju.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori