Koncert SUUNS i Scattered Clouds povodom otvorenja šestog Impulse festivala

Koncert SUUNS i Scattered Clouds povodom
otvorenja šestog Impulse festivala

Premijerno u Rijeci, u sklopu europske turneje koja započinje upravo u OKC-u Palach, Suuns otvaraju šesto, proljetno izdanje Impulse festivala.

Kanadska indie četvorka Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu. Montrealska krautrock, art punk, neo-psihodelija Suuns adut je izdavačke kuće Secretly Canadian, a zajedno od 2007. kreiraju uzbudljiv glazbeni kaos koji je vraški precizno strukturiran i već poslovično hvaljen spektrom relevantne kritike.

Izlaskom prvog EP-a, kad su se još zvali Zeroes, njihov rad privlači pozornost prestižne izdavačke kuće Secretly Canadian koja im u jesen 2010. nudi ugovor za debi album “Zeroes QC”. Tri godine kasnije stiže i “Images du Futur”, s kojim dalje istražuju mračnije zvukove, prisutne još od albuma prvijenca. “Hold/Still” izlazi u travnju 2016. Zamjetan utjecaj elektronike, s kojim nastavljaju stvarati iduće godine, kada se uz nagrađivanog producenta Johna Congletona vraćaju u studio, može se čuti i na posljednjem hvaljenom albumu “Felt”, izdanom prošle godine koji promoviraju u Rijeci.

Kao supporting act Suunsima u OKC-u Palach nastupit će eksperimentalni darkeri, Kanađani Scattered Clouds.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna u prodaji su do dana koncerta kada cijena raste na 85 kuna.

Prodajna mjesta: Dallas Music shop Rijeka i sustav Entrio: https://www.entrio.hr/event/suuns-na-impulse-festivalu-5951

U nastavku tjedna u sklopu festivala kroz deset dana na deset gradskih lokacija održat će se niz glazbom povezanih događanja. I ove godine na botelu Marina uživamo u koncertnom nastupu, riječ je neponovljivom bluzeru Bebè Na Volè, koji će 6. 4. publici predstaviti novi album “Hate is a Wonderful Thing”. Glazbeni program šestog Impulsea upotpunjuju kultni new wave/avant pop bend Šumski s promocijom novog albuma “Ostrvo ledenog kita” u Beertiji 11. 4., gdje nastupaju zajedno s riječkim math rock triom Flip Flop Fatality. Vizualno osvježenje izdanja je izložba koncertnih plakata “Gledanje muzike”, dizajnerskog studija Radnja otvorena od 10. do 13. 4. u Galeriji SKC. Neizostavna je suradnja s Art-kinom Croatia, tako da i ove godine 12. 4. organiziramo riječku filmsku premijeru. “Studio 54” naslov je novog dokumentarca redatelja Matta Tyrnaura o glasovitom njujorškom klubu. Osim koncerta, Beertija će 11. 4. biti domaćin i tribine na temu “Biti glazbeni producent”, gdje razgovaramo s etabliranim glazbenim producentima Markom Mrakovčićem i Matejom Zecom, uz moderaciju Voljena Korića. Osmosatni Trigon party simultanih dj setova Babilonske, Palome Yves i Tea Fantazije u petak, 5. 4. povezat će žanrove i publike klubova Nemo, Tunel i Život. Kulminacija festivala dolazi posljednjeg dana, 13. 4. kad osim velikog proljetnog sajma ploča u Kružnoj ulici večernji izlazak upotpunjuje zajednički koncert regionalne rock eksplozije Repetitor u Pogonu Kulture uz beskompromisnu podršku Punčki, na svom posljednjem koncertu u Rijeci prije kreativne pauze benda.

Šesto izdanje klupskog boutiqe Impulse festivala traje od 4. 4. do 13. 4. 2019. i kao u dosadašnjih pet izdanja, glazba će biti posvuda. Impulse organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP.

Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja – Petra Vrdoljak i Antonio Karača.

Učitati još
Zatvori