Ide vam se van? Večeras u Zagrebu pušta DJ kojeg smo slušali u Berghainu i londonskom klubu Fabric
Ide vam se van? Večeras u Zagrebu pušta DJ kojeg smo slušali u Berghainu i londonskom klubu Fabric

Ide vam se van? Večeras u Zagrebu pušta DJ kojeg smo slušali u Berghainu i londonskom klubu Fabric

Curses – glazbenik inspiriranim zvukom 80-ih nastupit će večeras u Petom Kupea kao gost popularnog partyja na kojem sviraju i Cormac, Johana i Felver. 

Na pozornicu Petog Kupea penje se Curses, Njujorčanin talijanskog porijekla s adresom u Berlinu, koji upravo puni omiljene klupske destinacije poput berlinskog Berghaina, amsterdamskog Sexylanda, londonskog Fabrica ili znamenite klupske večeri Circoloco i Pikes. Curses osvaja i svojim osobnim stilom pa je tako privukao pozornost modnih kuća kojima je radio glazbu za evente i reklame. Raf Simons pozvao ga je da po narudžbi stvori zvučnu podlogu u cold-synth-wave atmosferi za svoju prvu i sada ozloglašenu reklamnu kampanju za Calvin Klein. Nekoliko modnih kuća, uključujući Gucci, povjerilo mu je kuriranje glazbe koja je uspjela naježiti kralježnjake i kod onih najciničnijih.

Među glazbenim sladokuscima poznat je po svom povezivanju gitara i mračnih vokala s elektroničkim žanrovima kao što su new wave, post punk i dark disco, a glavna inspiracija mu je zvuk 80-ih.

„Bio sam klinac punk rocka, ali sam išao i na rejvove. Osjećao sam se kao da živim dvostruki život. Tek kad sam čuo bend Suicide, shvatio sam da možeš miješati gitare i elektroniku. Otvorili su mi vrata ovog što danas radim“, otkriva Curses.

Iako bi se, prema glazbi koju stvara, moglo zaključiti suprotno, riječ je o vrlo pozitivnoj i vedroj osobi.

“Kad sam se rodio, imao sam problema s disanjem, pomodrio sam, i skoro umro. Rođen sam alergičan na gotovo sve i s užasnom astmom. Srećom, prebrodio sam sve alergije. Mislim da je to rano suočavanje sa smrću razlog zašto sam fasciniran tamom kao pozitivnom, a ne negativnomenergijom“, priča njujorški glazbenik.

Kako sam priznaje, prilično je blesav i razigran.
“Otkako sam se preselio u Berlin, imam novi stav prema plesnom podiju. Zabave na kojima nema osude ili diskriminacije nude slobodu u glazbi i vibri. Volim svirati pred svakom publikom, ali neka od mojih najdražih povezivanja s publikom do sada su se događala na Pornceptual zabavama u Berlinu.“
U Petom Kupeu nastupit će kao DJ, ali i sa svojim impresivnim live showom zbog kojeg dobiva pohvale publike i kritike diljem svijeta. Uz njega, na Stereotipu nastupaju i Cormac, također DJ pozitivnih vibracija, jedan od trenutačno omiljenijih u Berlinu, posebnozbogsvojihnedjeljnihmaratona u Berghainu, zatim Johana, beogradska DJ-ica suspjehom na londonskoj sceni te domaćin Felver, kultno ime domaćeg clubbinga.
Ulaznice, kojih ima još u malom broju, mogu se još nabaviti na prodajnim mjestima Entrija ili putem poveznice.
Učitati još
Zatvori