Clubbing jesen u Zagrebu – evo gdje uskoro partijamo
Clubbing jesen u Zagrebu – evo gdje uskoro partijamo

Clubbing jesen u Zagrebu – evo
gdje uskoro partijamo

Nakon dvije godine, jedan od najiščekivanijih glazbenih događaja Stereotip vraća se s novim protagonistima i izmijenjenim zvukom. Novo ruho očekuje i Stereotip i Peti Kupe, klub u kojem će se 14. listopada dogoditi sljedeće izdanje s nekima od trenutačno najuzbudljivijih projekata elektroničke scene.

Atraktivna glazbena postava

Atraktivnu postavu čine Curses, Cormac, Johana i Felver, a nakon koncerta Boy Harshera, Stereotip nastavlja s izvedbama uživo najistaknutijih predstavnika new beata i dark wavea. Njujorčanin s trenutačnom adresom u Berlinu Curses je, vizionar je novog zvuka koji predstavlja autentičnu poveznicu 80-ih s 2022. godinom. Granice pomiče povezivanjem gitara sa žanrovima kao što su new wave, post punk i dark disco te svojim mračnim vokalima. U Petom Kupeu nastupit će kao DJ, ali i u nastupu uživo.

Još donedavno jedna od najbolje čuvanih tajni plesne glazbe Cormac, danas je cijenjeni DJ o kojem se glas brzo širi. Rodom iz Sjeverne Irske, sada svojim jedinstvenim Hi-NrgItalo-zvukom puni plesne podije diljem svijeta, a u Europi je najpoznatiji po svojim legendarnim završnim nastupima u berlinskom Panorama Baru i Snaxu.

Cormac
Curses

Duboko i atmosferično – filing je kojeg nastoji postići Johana, DJ-ica i vizualna umjetnica iz Beograda, odnedavno na londonskoj adresi. Već više od dva desetljeća dio je DJ dua Banda Panda, a glazbeni pravci koje rado isporučuje su new beat, techno, trance, acid house, breakbeat, EBM i dark disco. Večer novog zvuka upotpunit će Felver, otac Stereotipa koji za ovu prigodu donosi svojevrsni zaokret.

„Količina nove zanimljive muzike sve je veća, a naša fascinacija njome je golema. No, Zagreb nema dovoljan broj uvijek novih ekskluzivnih mjesta koja mogu zadovoljiti naše kapacitete i istrpjeti produkcijski pritisak i energiju koju ovakvo događanje donosi. Istodobno,u gradu postoji želja i energija za upoznavanjem što više novih zanimljivih autora i DJ-a, pa ćemo kapacitet Petog Kupea, ali i još nekih zanimljivih prostora, u sljedećim godinama iskoristiti upravo u tom smjeru. Velika događanja s Dixonom će se i dalje održavati, a sljedeće je na rasporedu uskoro“, ističe Felver. Ulaznice za predstojeće izdanje 14. listopada već su u prodaji na prodajnim mjestima Entrija ili putem poveznice.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori