S Larom i Hrvojem iz benda Bang Bang o poslu, ljubavi i novitetima koje nam spremaju
S Larom i Hrvojem iz benda Bang Bang o poslu, ljubavi i novitetima koje nam spremaju

S Larom i Hrvojem iz benda Bang Bang o poslu, ljubavi i novitetima koje nam spremaju

Nemoj upoznati svoje idole, mogao bi se razočarati! – tako glasi dobro nam poznata izreka. No, ona doista pada u vodu kada je u pitanju zagrebački pop rock bend Bang Bang. Jedno srpanjsko jutro imali smo priliku provesti u ugodnom druženju s članovima benda – supružnicima Larom Antić Prskalo i Hrvojem Prskalom. 

Svjetlo dana nedavno je ugledala njihova nova pjesma Striptease, nastala u suradnji s Baby Dooksom. Peti je to singl s nadolazećeg trećeg albuma koji će javnosti biti predstavljen ove jeseni. S Larom i Hrvojem dotaknuli smo se noviteta koje nam spremaju, a ujedno smo bacili pogled i na deset godina dugu karijeru benda Bang Bang.

  • Iza Bang Banga je desetljeće postojanja. Na što ste do sada posebno ponosni?

Lara: Najponosniji smo na činjenicu da smo opstali. Prvenstveno kao prijatelji koji se druže i izvan benda, a onda i kao ekipa glazbenih istomišljenika koji i dalje uživaju u zajedničkom sviranju i stvaranju. Ponosni smo i na tri albuma i dvadesetak singlova i spotova, a najviše se ponosimo pjesmama koje ljudi i dalje slušaju i pjevaju sve ove godine.

  • S druge strane, koji su bili najveći izazovi s kojima ste se susreli?

Hrvoje: U početku je bilo dosta izazovno uskladiti bendovske obaveze s dnevnim poslovima i zadržati bend na okupu, odnosno oformiti ekipu koja vjeruje u bend i može pratiti taj tempo i sudjelovati u potrebnim ulaganjima. Kada misliš da si u tome uspio, onda tek kreću izazovi s dežurnim hejterima, klanovima i ostalim vjetrenjačama po putu, a s njima se i dalje neumorno borimo kao i svi ostali “privatnici” u Hrvatskoj.

  • Surađivali ste s brojnim facama s estrade, postoji li neka suradnja koja vam je posebno draga?

Lara: Sve suradnje su nam podjednako drage, ipak su to umjetnici i idoli koje smo sami odabrali za duete. Posebno mi je ostala u sjećanju situacija gdje do suradnje nije ni došlo jer se jedan kolega nije odazvao na vrijeme pa je Hrvoje uskočio i konačno propjevao i u Bang Bangu. Trenutno me veseli jedna neuobičajena suradnja u nastajanju, naime prvi put u našem opusu tekst pjesme ne potpisuje Hrvoje, već jedna jedina i neponovljiva Alka Vujica.

Hrvoje: Ja sam kao studijski čovjek imao privilegiju surađivati s jako puno velikana, a trenutno mi na pamet padaju genijalci koji su nas napustili; Arsen, Rajko i Massimo. Sa svakim od njih imam pokoju anegdotu, ali i iskustvo koje ću pamtiti do kraja života. A što se nas tiče, gdje družina nije bijesna, nije ni pjesma tijesna pa ćemo uvijek rado dodati koji takt više za ugostiti drage nam ljude.

  • Da nekog danas imate prilike prvi put upoznati s grupom Bang Bang, što biste im ispričali?

Hrvoje: Bang Bang je svakako nepredvidiv živi organizam koji se stilski i idejno mijenja iz godine u godinu. Sačinjen je od nekolicine entuzijasta koji neopterećeno grade svoju priču i pritom se dobro zabavljaju pa ponekad po putu zabave i određeni dio publike.

  • Mnogi su probali, ali malo ih je uspjelo ostvariti takav kontinuitet. Što mislite, koja je tajna vašeg uspjeha?

Lara: Pa i nije nam baš neki kontinuitet! 🙂 Koliko god nekad bilo teško i izazovno uvijek smo se trudili da objavimo barem dva singla godišnje. Najviše zbog tog nekog kontinuiteta kojeg spominjete u diskografskom smislu. Hrvoje piše sve pjesme i radi produkciju, Ivan mu pomaže kod snimanja i miksanja, a ostatak benda sudjeluje u aranžmanima i svim ostalim idejama. Ljubo i Raul, naši pridruženi članovi, zaslužni su za fotke i spotove… Ako smo postigli ikakav uspjeh, onda za njega nema tajne – tajna je u tome da sve radimo sami, s puno ljubavi, volje i dobre zafrkancije!

  • Kad smo već kod tajni, ne možemo ne odoljeti, a da vas ne upitamo koja je tajna uspješnog privatno-poslovnog odnosa koji gajite?

Hrvoje: Postoji ta neka suluda poveznica između benda i braka… Uvijek jedan pleše kako drugi svira. A zna se ‘ko je kod nas zadužen za scenski nastup, a ‘ko iza udara u tamburu. 😊

  • Napokon nam je stiglo ljeto, hoće li proći radno ili ćete ipak pronaći vremena za odmor?

Hrvoje: Ovo smo ljeto, što se koncerata tiče, žrtvovali za neke druge prioritete; pojačavamo redove u našem malom kolektivu i privodimo kraju snimanje novog albuma. Na zimu i proljeće smo se dosta naradili i mimo Bang Banga, pa smo odlučili snimati novi materijal ljeti, kada je u Zagrebu manja distrakcija. Za sada nam ide po planu pa se nadam da ćemo u kolovozu uhvatiti i nešto godišnjeg odmora.

  • Prišapnuli ste nam kako jesen donosi i pravu glazbenu poslasticu za vaše obožavatelje, veliki koncert u Klubu Boogaloo. Što nam još možete otkriti?

Lara: Tako je, evo sad i jedna ekskluziva: planiramo (za nas) veliki koncert u Zagrebu u klubu Boogaloo 7. listopada. To će biti naš slavljenički koncert, a ujedno i promocija novog albuma. Nakon Zagreba planiramo obići što više mjesta i tako obilježiti 10. rođendan benda.

  • I za kraj, što si priželjkujete u budućnosti?

Hrvoje: Znam da se ponavljamo, ali i dalje imamo veliku želju i volju napraviti nekoliko unplugged koncerata i sve zabilježiti i slikom i tonom. To bi objavili kao dosadašnji “best off” u novim, akustičnim aranžmanima. Čim završimo s promocijom albuma i rođendanskim koncertima, bacamo se na aranžiranje i predprodukciju “akustik Banga”.

Posebno hvala Vintage Industrial Zagreb na ustupljenom prostoru za snimanje.

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori