Od Georgea Ezre do Regine Spektor, ovo su albumi koje slušamo u lipnju
Od Georgea Ezre do Regine Spektor, ovo su albumi koje slušamo u lipnju

Od Georgea Ezre do Regine Spektor, ovo su
albumi koje slušamo u lipnju

Glazbena industrija je sada potpuno oporavljena i kreće u nove pobjede. A osim koncerata, najbolji dokaz za to su i novi albumi koji izlaze gotovo svakodnevno. Prije prave špice ljeta moći ćemo uživati u novim izdanjima glazbenika koje obožavamo. Za neke od njih ovo će biti i svojevrsni povratak s novim materijalom te prvi album nakon dulje pauze. Izdvojili smo one koji su najzanimljiviji, ali od kojih se i mnogo očekuje.

George Ezra – Gold Rush Kid

George Ezra, britanski glazbenik upečatljivog, dubokog vokala, najavio je svoj treći studijski uradak. Riječ je o studijskom albumu nazvanom Gold Rush Kid. Već smo imali priliku preslušati singl Anyone For You (Tiger Lili) koji je zapravo nastao od raznih nasumičnih rečenica koje je tijekom godina upisivao u svoju bilježnicu, kako je rekao sam glazbenik. Što se samog naziva albuma tiče, Ezra je izjavio kako je Gold Rush Kid iz naslova on sam te da ga pjesme na njemu možda opisuju najbolje do sada. Na albumu će se naći 12 novih pjesama, a snimljen je u Londonu u suradnji s Joelom Pottom, Ezrinim dugogodišnjim suradnikom. Datum izlaska je 10. lipnja.

Inače, George Ezra je široj publici postao poznat 2014. godine, nalon izlaska albuma prvijenca nazvanog Wanted on Voyage. Upravo su se tamo našli singlovi Budapest i Blame It on Me koji su mladom glazbeniku otvorili vrata nekih većih pozornica i nastupa.

Vance Joy – In Our Own Sweet Time

Australski kantautor publici je možda najpoznatiji po singlu Riptide, a iza sebe ima dva studijska albuma. Sada je pred izlaskom i treći studijski uradak nazvan In Our Own Sweet Time koji izlazi 10. lipnja. Većina pjesama na albumu nastala je u vrijeme pandemije, a na njemu je radio s nekim od najvećih producenata kao što su Dan Wilson i Joel Little. Što se tiče samog naziva albuma, glazbenik je rekao kako ga je oduvijek privlačila ideja da nas ponekad jedan zajednički trenutak može odvući od kaosa kojim smo okruženi.

Singl kojim je predstavio novi album je Clarity koji jer nastao upravo u suradnji s Joelom Littleom. Inače, Vance Joy je, osim nastupa na brojnim festivalima, bio pratnja na brojnim svjetskim turnejama. 2015. godine to je bila turneja Taylor Swift, dok je prije tri godine nastupao prije glazbenice Pink.

Foals – Life Is Yours

Oksfordski rockeri Foals također su marljivo pripremali novi materijal. Njihov album Life Is Your izaći će 17. lipnja, a riječ je o sedmom studijskom izdanju ovih miljenika publike. Posljednji, dvostruki album Everything Not Saved Will Be Lost izdali su 2019. godine. Uoči izlaska albuma već su publici predstavili dva nova singla, a upečatljiv je 2am budući da ga prati spot koji je sniman u Kijevu, s kompletnom ukrajinskom ekipom prije nego što je krenuo rat u toj zemlji.

Kako su članovi benda opisali, cijeli je album prožet plesnim ritmovima, energijom i pozitivom. I dok je do sada zvuk Foalsa bio punokrvni rock, na ovom su albumu krenuli eksperimentirati s nešto veselijim ritmovima, a rezultat ćemo uskoro moći preslušati u cijelosti.

Calum Scott – Bridges

Calum Scott u fokus je javnosti došao kao natjecatelj popularnog talent showa Britain’s Got Talent, nakon čega je glazbenim ljestvicama suvereno vladao svojom verzijom pjesme Dancing On My Own švedske pjevačice Robyn. Sada je pred izlaskom njegov drugi studijski album nazvan Bridges.

Novi uradak najavio je singlom Heaven, iz kojeg se može zaključiti kako i dalje ostaje vjeran svom pop zvuku uz moćni vokal. Kako je sam opisao singl, riječ je o pjesmi koja govori o tome kako ponekad ljubav između dvoje ljudi može biti jača i superiornima svemu što se u tom trenutku možda čini važno. Inače, Scottov prvi album Only Human izašao je 2018. godine, na kojem se našla i spomenuta obrada pjesme Dancing On My Own. Upravo taj singl se pokazao dobitnom kombinacijom budući da je za njega dobio platinastu ploču, uz 600 tisuća prodanih primjeraka.

Regina Spektor – Home, Before and After

Ova američko-ruska pjevačica iza sebe ima poprilično dugu karijeru, a njeni albumi osigurali su joj epitet jedne od najcjenjenijih kantautorica mlađe generacije. Svoj je prvi album izdala još 2001. godine, a sada je na red došlo osmo studijsko izdanje. To je također prvi novi materijal koji ćemo od talentirane glazbenice moći čuti nakon  2016. godine, kada je izašao njen posljednji album Remember Us to Life. Novi uradak nazvan je Home, Before and After i izlazi 24. lipnja. Singl koji ga najavljuje je Becoming All Alone.

Regina Spektor je poznata po korištenju glasovira kao primarnog instrumenta, uz koji još aktivno svira i gitaru. Širu popularnost je stekla četvrtim albumom Begin to Hope koji je dugo bio visoko pozicioniran na glazbenim ljestvicama.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori