Popularni srpski film pretvoren je u seriju koju gledamo na HBO-u
Popularni srpski film pretvoren je u seriju koju gledamo na HBO-u

Popularni srpski film pretvoren je u
seriju koju gledamo na HBO-u

Naslov Zlatni dečko (Golden boy) je srpska miniserija od pet epizoda u režiji Ognjena Jankovića. Scenarij je među ostalima napisao i Vuk Ršumović, redatelj filma Ničije dijete.

Riječ je zapravo o proširenom izdanju istoimenog filma istih autora koji je izazvao velik interes te prikupio više od 200.000 gledatelja u kinima. Zbog svog stila i ugođaja uspoređivan je i s drugim regionalnim hitom Južni vjetar.

Zlatni dečko
Zlatni dečko
Zlatni dečko

O čemu je riječ?

Sportska drama Zlatni dečko inspirirana je Denisom Markovićem, talentiranim nogometašem kojeg je dio medija prozvao srpski Maradona. Točnije, radnja prati nogometnog menadžera Čakija i njegovo otkriće, izuzetno talentirani nogometaš Denis imaju ugovor s inozemnim klubom. Međutim, Denisov neobuzdani temperament dovodi do privremenog raskida ugovora. Čaki, koji je ovisnik o kockanju, prokocka i svoj i novac svog štićenika i mora predati Denisa srpskim mafijašima Soniju i Džoniju.

Ova sportska drama izazvala je velik interes jer razotrkiva mračnu stranu profesionalnog nogometa i sustava koji proždire talente radi ostvarivanja materijalnih dobitaka.

Zlatni dečko
Zlatni dečko
Zlatni dečko

Kada stiže na male ekrane?

U glavnim ulogama su Denis Murić, Igor Benčina, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Ljubomir Bulajić, Alisa Radaković, Jovana Gavrilović, Strahinja Blažić, Tihomir Stanić i Vladimir Kovačević.

Seriju Zlatni dečko od 24. siječnja možete pratiti i u sklopu HBO Max streaming platforme. Njezin najavni video čeka vas u nastavku.

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori