Sjećate li se filma Čudo? Stigao nam je njegov jednako emotivan nastavak
Sjećate li se filma Čudo? Stigao nam je njegov jednako emotivan nastavak

Sjećate li se filma Čudo? Stigao nam je
njegov jednako emotivan nastavak

Kada je u studenome 2017. godine stigao na velika planta, film Wonder (Čudo) postao je viralna senzacija. Mnogi su pohitali u kina pogledati ekranizaciju istoimenog književnog predloška nastalog pod perom američke spisateljice R. J. Palacio, koji donosi toplu i dirljivu priču punu ljudskosti i nade. Priča je to o Augustu Pullmanu, dječaku koji mora živjeti s teškim genetskim poremećajem koji je uvelike utjecao i na njegov fizički izgled.

I dok se njegova obitelj, kolege u razredu i šira zajednica bore s nastojanjima da pronađu empatiju i prihvate ga kakvog jest, Auggiejevo nevjerojatno putovanje će ih sve ujediniti i dokazati da se ne možeš uklopiti kada si stvoren da se istakneš. Kratak opis radnje ovog djela sugerira zašto je tada okarakteriziran kao najdirljiviji film godine.

Wonder
Wonder

White Bird: A Wonder Story

Sedam godina kasnije u domaća kina stiže njegov spin off – White Bird: A Wonder Story (Golubica: Čudesna priča). Novo filmsko poglavlje temeljeno je na istoimenom grafičkom romanu spomenute autorice. Otkriva nam stranu priče dječaka Julijana, koji se bori pronaći svoje mjesto u društvu otkako je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Augustu Pullmanu.

Kako bi promijenila njegov život, njegova baka mu konačno otkriva vlastitu priču o hrabrosti – tijekom njezine mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan ju je dječak zaštitio od smrtne opasnosti. Njih su dvoje pronašli prvu ljubav u zadivljujućem, čarobnom svijetu koji su sami stvorili, dok je dječakova majka riskirala sve kako bi ih zaštitila.

White Bird
White Bird

Film o snazi dobrote

Baš poput prvog dijela i u ovom je okupljena zvijezdana filmska ekipa koju predvode Hellen Mirren  i Gillian Anderson. U najavi je istaknuto kako je White Bird: A Wonder Story, kao i Wonder prije njega, poticajan  film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude da počnu činiti isto.

Film u domaća kina stiže 4. siječnja, a njegov najavni video čeka vas u nastavku.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori