Izgleda da nam stiže nastavak kultnog filma Vrag nosi Pradu! Vraćaju se i originalne glumice
Izgleda da nam stiže nastavak kultnog filma Vrag nosi Pradu! Vraćaju se i originalne glumice

Izgleda da nam stiže nastavak kultnog filma Vrag nosi Pradu! Vraćaju se i originalne glumice

Godine 2006. Meryl Streep i Anne Hathaway postale su dvije omiljene filmske zvijezde. The Devil Wears Prada je film koji je osvojio publiku širom svijeta svojim duhovitim (i oštrim) prikazom svijeta visoke mode. Nakon drugog po redu mjuzikla čiju je glazbu potpisao Elton John, fanove mode i kinematografije obradovat će činjenica da The Devil Wears Prada dobiva drugi dio, a navodi se da će uloge ponovo prihvatiti Meryl Streep i Emily Blunt.

Što sve znamo

Ovaj film ima visoke standarde koje treba ispuniti, s obzirom na popularnost prvog dijela. Izvori ukazuju da Disney radi na nastavku, a očekuje se da će Meryl Streep ponovo igrati urednicu kultnog časopisa visoke mode Runway, Mirandu Priestly, dok će Emily Blunt reprizirati ulogu njezine pomoćnice. U ovom trenutku, još uvijek nije potvrđeno da će se Anne Hathaway vratiti kao Andy Sachs. Međutim, producentica prvog filma Wendy Finerman i scenaristica Aline Brosh McKenna su uključene u projekt. Radnja novog filma bit će fokusirana na Mirandu i njezin pokušaj da spasi posrnuli časopisni izdavački posao.

Prema pojedinim medijima, radnja filma će također prikazati Mirandu u pokušajima da ostane relevantna u svijetu novih medija. Iako su obožavatelji uzbuđeni zbog nastavka, Anne Hathaway je ranije izjavila da ne očekuje da će se priča prvog filma nastaviti.

Vrag nosi Pradu

Film prati priču Andy Sachs, mlade novinarke koja dobiva posao kao pomoćnica legendarne urednice Mirande Priestly. Miranda je poznata po svom nemilosrdnom i zahtjevnom pristupu poslu. Andy, koja isprva nema nikakvo znanje o modi, ubrzo shvaća da će se morati prilagoditi kako bi preživjela u svijetu gdje su izgled i status sve. Meryl Streep briljira u ulozi Mirande Priestly, donoseći lik s toliko karizme i autoriteta. S druge strane, Anne Hathaway donosi svježinu i iskrenost u ulozi Andy, žene koja pokušava balansirati između svojih snova i stvarnosti surovog poslovnog svijeta.

Jedan od najzanimljivijih aspekata filma je njegov uvid u to kako industrija mode funkcionira iza kulisa. Film nam pokazuje koliko truda, stresa i intrige stoji iza savršeno sređenih stranica modnih časopisa i besprijekorno organiziranih modnih revija. Također, The Devil Wears Prada otkriva univerzalnu priču o samopronalaženju, kompromisima i težini održavanja osobnih vrijednosti u svijetu koji često vrednuje samo površinu.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori