Anne Hathaway se vraća u Princezinim dnevnicima 3!

Anne Hathaway se vraća u
Princezinim dnevnicima 3!

Anne Hathaway osvojila je Hollywood kao princeza Mia u Princezinim dnevnicima 1 i 2 ranih dvijetisućitih. Uz nju smo u filmu gledali Julie Andrews, u ulozi njezine bake Clarisse Renaldi. Prilikom gostovanja u emisiji Watch What Happens Live Anne Hathaway otkrila je da postoji scenarij za nastavak, treći film i da je originalna postava filma pristala – ona, Julie Andrews, Debra Martin, producentica… svi iz originalne postave filmova.

Princezini dnevnici dobivaju novi nastavak

Prisjetimo se, Princezini dnevnici su uzbudljiva, dirljiva, zabavna i smiješna moderna bajka o običnoj djevojci koja odjednom postaje princeza, a najviše smijeha izazivaju Mijini pokušaji da svlada pravila otmjenog dvorskog ponašanja… Društveno nespretna, ali vrlo inteligentna petnaestogodišnja djevojčica, Mia Thermopolis u prvom filmu je razredna autsajderica i čudakinja kojoj se vršnjaci najčešće rugaju. Nije popularna, nema svoje društvo, a jedina joj je prijateljica Lilly, djevojčica koja izgleda podjednako čudno kao i Mia. Jednog dana u iznenadan posjet stiže joj baka  koja Miji otkriva da joj je otac zapravo bio kraljević jedne europske zemlje i da je prema tome Mia kraljevna zemlje zvane Genovia u kojoj je baka Clarisse kraljica. Obična gradska moderna djevojka nema pojma o pravilima po kojima bi se jedna kraljevna morala ponašati, a pred njom je i dilema: hoće li napustiti dotadašnji način života i prihvatiti život s nepoznatim ljudima u nepoznatoj egzotičnoj zemlji u kojoj su njezini korijeni.

U šoku, Mia prihvaća bakin poziv da se pojavi na velikom Genovijskom balu, na kojemu će objaviti svoju konačnu odluku hoće li prihvatiti prijestolje. U nastavku princezinih dnevnika Mia puni 21 godinu i trebala bi naslijediti baku na tronu kraljice Genovije. No vikont Mabrey, želi da njegov nećak, također mogući nasljednik, bude novi vladar te sve podsjeća da zakon zabranjuje krunidbu neudate žene. Uz potporu parlamenta, protivi se Mijinoj krunidbi. No kraljica Clarisse traži više vremena da si Mia nađe muža te joj daju trideset dana da ga pronađe. Mabrey je svim silama pokušava zaustaviti. No njegov nećak Nicholas upoznaje Miju te oboje osjete privlačnost sazna tko je on, Mia mu više ne vjeruje, no Clarisse ga poziva da živi kod njih trideset dana kako bi ga držale na oku. Što bi nam treći nastavak donosi, ne znamo, no pretpostavljamo da se radi o nešto ozbiljnijim, odraslim situacijama za Miju i sve oko nje.

Učitati još
Zatvori