U Zagrebu se održava La Nuit du Cirque (Noć Cirkusa) – provjerite što sve donosi

U Zagrebu se održava La Nuit du Cirque (Noć Cirkusa) – provjerite što sve donosi

Treća 72-satna Noć Cirkusa dolazi pod znakom ponovnog okupljanja. Nakon prošlogodišnjeg, većinom digitaliziranog formata, ovogodišnja Noć Cirkusa donosi cirkus koji se igra s idejom daljine, svemira, zraka i slobode. Aktualnom atmosferom, kroz prizmu suvremenog cirkusa. Noć Cirkusa želi ponovno pronaći sebe, umjetnike i publiku. Omogućiti predstavama da cirkusiraju, dijeliti vrijednosti popularne i predane umjetnosti cirkusa, hraniti našu znatiželju… Život!

80 kulturnih organizacija

Više od 80 kulturnih organizacija i ustanova povezano je s ovim 3. izdanjem koje predstavlja više od 200 događanja diljem Europe, s naglaskom na Francusku.

La Nuit du Cirque (Noć Cirkusa) međunarodni je događaj koji organizira Territoires de Cirque uz potporu francuskog Ministarstva kulture, u suradnji s Francuskim institutom, Circostrada Networkom i circusnext platformom. Cirkorama, kao članica Circostrada Networka i circusnexta i ove godine ima čast organizirati Noć Cirkusa u Zagrebu, u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade POGON i Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca. Ovogodišnja Noć Cirkusa u Zagrebu donosi dvije dugoočekivane premijere lokalnih cirkuskih umjetnica, izvedbu predstave renomirane francuske kompanije, premijernu instalaciju Pokretnog muzeja cirkusa, žonglerske radionice s francuskim majstorom žongliranja, film u sklopu Kino Cirkusa i tribinu »Cirkus u porama društva«.

Program

  • 11.11. u 20:00, Pogon Jedinstvo

Petra Najman: MOJA SMRT I JA, premijera predstave
https://www.entrio.hr/event/noc-cirkusa-2021-petra-najman-moja-smrt-i-ja-10208

  • 13.11. Kinoteka

CIRKUS U PORAMA DRUŠTVA, tribina
KINO CIRKUS

  • 13.11. u 20:00, Pogon Jedinstvo

Nikolina Komljenović: TANKA LINIJA, premijera predstave
https://www.entrio.hr/event/noc-cirkusa-2021nikolina-komljenovic-tanka-linija-10209

  • 14.11. u 20:00, Pogon Jedinstvo

Kolektiv Martine a la plage: THE RECONCILIATION, predstava
https://www.entrio.hr/event/noc-cirkusa-2021-kolektiv-martine-a-la-plage-the-reconciliation–10210

Petra Bokić: POKRETNI MUZEJ, interaktivna instalacija

  • 11.11. u 19:00, Pogon Jedinstvo
    13.11. od 14:00 do 17:00, Kinoteka
    od 19:00, Pogon Jedinstvo
  • Radionice:
  1. i 14.studeni od 10:00 do 15:00, Pogon Jedinstvo
    Laboratorij cirkuske umjetnosti s Johanom Swartvagherom: Ekspresivno žongliranje

Ulaznice po cijenama od 40 kuna za pojedinačnu predstavu i 100 kuna za sve tri predstave možete kupiti putem sustava ENTRIO. Instalacija »Pokretni muzej« i Kino Cirkus su besplatni sadržaji, a za radionicu obavezna prijava na cirkorama@gmail.com. Manifestacija »Noć Cirkusa« u Zagrebu, odvija se u sklopu Programa Cirkorame i circusnext platforme, te je podržana od strane Zaklade Kultura nova, Teatroskopa, Francuskog instituta, Kreativne Europe, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori