Brad Pitt bit će zvijezda Tarantinovog posljednjeg filma. Evo što sve znamo
Brad Pitt bit će zvijezda Tarantinovog posljednjeg filma. Evo što sve znamo

Brad Pitt bit će zvijezda Tarantinovog
posljednjeg filma. Evo što sve znamo

O novom filmu Quentina Tarantina, legendarnog holivudskog redatelja, dugo se priča. Prošle godine, javnost je iznenadio izjavom da će njegov deseti film, The Movie Critic, biti i posljednji. Sada je izabrao i prvo glumačko ime za jubilarni film – Brada Pitta. Film je najavljen za 2025. godinu, ali informacija je i dalje malo. Ipak, ono što smo saznali s vama dijelimo u nastavku teksta.

The Movie Critic

The Movie Critic

Novi film Quentina Tarantina bit će smješten u Kaliforniju 1970-ih godina. The Movie Critic će se bazirati na istinitoj priči o životu i djelu (za sada nepoznatog) filmskog kritičara kojem se i sam Tarantino privatno divi. Pomalo rijetko za Quentina ako se pogleda njegov čitav redateljski opus, ali ova priča imat će osobni pečat. Ipak, ni to nije nešto potpuno novo. Njegov posljednji film Once Upon a Time… In Hollywood nastao je kao hommage filmskoj industriji (i samom Hollywoodu). Istovremeno, on se osvrnuo na stvarnu priču o Charlesu Mansonu i Sharon Tate i pitao – što bi bilo da je bilo drugačije?

The Movie Critic

Posljednja Quentinova filmska priča?

Ljepota Tarantinovih filmova leži možda upravo u tome što nikada ne znamo što očekivati. Uglavnom možemo računati na psovke i (prema mišljenju mnogih pretjerano) nasilje. Tu su i upitni close-up kadrovi stopala. Ipak, postoje i druge stvari koje su trademark ovog dvostrukog dobitnika Oscara. Osvrt na stari Hollywood i njegove zvijezde, crno-bijeli kadrovi i odličan soundtrack. Ovi elementi postavili su Quentinove filmove na sam vrh nebrojenih must-watch filmskih lista. Ne škodi ni njegova suradnja s najvećim glumačkim imenima. Oni se gotovo uvijek vraćaju slavnom redatelju kako bi ponovili suradnju.

Jedan od njih je i Brad Pitt, koji je upravo za ulogu kaskadera Cliffa Bootha u Tarantinovom filmu Once Upon a Time… In Hollywood osvojio svog prvog Oscara (za glumu). Prethodno su surađivali na filmu Inglourious Basterds 2009. godine. Njihova prva suradnja dogodila se 1993. i to na filmu True Romance kojemu je Tarantino napisao scenarij, dok režiju potpisuje Tony Scott.

Zadnji film u kojem smo gledali Brada bio je još jedan hommage Hollywoodu- Babylon. Nakon toga, saznali smo više o njegovoj ulozi u filmu o Formuli 1, koji je trenutno u produkcijiDok Brad ne staje, Quentin smatra da je deset filmova dovoljno. Ipak, prema mišljenju vjernih fanova, on i nije deseti – Tarantino filmove Kill Bill Volume 1 i Volume 2 računa kao jedan. Dok se radujemo novom filmu, žalimo što on označava i redateljev rastanak sa sedmom umjetnošću i nadamo se da ipak, neće biti posljednji. Ako bude, tješi nas saznanje da slavnom redatelju odlično leži pisanje knjiga, kao i da, kako je izjavio, nema ništa protiv toga se okuša i u televizijskim vodama.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori